Kohút na víne

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Kohúta vložíme do hlbšieho a širšieho hrnca, pridáme očistenú, na väčšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu, vegetu a zalejeme dostatočným množstvom vody, aby voda prekrývala obsah hrnca. Varíme prikryté na miernom ohni, asi 90 minút.
  2. Potom kohúta vyberieme a nakrájame na menšie kusy. Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu, postrúhanú mrkvu, bobkový list, borievky, čierne korenie a všetko podlejeme trochou vývaru (z kohúta).
  3. Potom pridáme nakrájané mäso z kohúta, víno a dusíme na miernom ohni, podlievajúc vývarom, kým mäso nezmäkne.
  4. Pred koncom varenia pridáme múku, rozmiešanú v malom množstve vody a lekvár a zalejeme takým množstvom polievky, aby sme získali stredne hustú omáčku. Krátko povaríme. Kohúta podávame s varenými zemiakmi.