Huspenina

Kočonina

Autor receptu: ribana

Najlepšia kočonina (huspenina) mojej starej mamy.* Vždy keď prišlo chladné obdobie v roku, tak sme sa tešili kedy starká uvarí kočoninu.

12
porcií
15 minút
príprava
390 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prasačie nožky, koleno a kožu očistíme (opálime ak treba) od chlpov, umyjeme a vložíme do veľkého 8-10 litrového hrnca a zalejeme vodou až po vrch. Pridáme umytú cibuľu ( prvú vrchnú šupku odstránime, zbytok na nej necháme), umyté cesnaky v šupke a čierne korenie a soľ.
  2. Dáme variť a keď začne vrieť, stiahneme teplotu na nižšiu tak, aby pomaličky vrelo. Varíme 6,5 hodiny.
  3. Po dovarení odstavíme, naporciujeme do misiek a necháme vychladiť. Potom poukladáme do chladničky. Podávame s nakrájanou čerstvou cibuľou, octom a chlebom. Dobrú chuť.