Huspenina
Kočonina
Autor receptu: ribana
Najlepšia kočonina (huspenina) mojej starej
mamy.* Vždy keď prišlo chladné
obdobie v roku, tak sme sa tešili kedy
starká uvarí kočoninu.
12 porcií |
15 minút príprava |
390 minút tepelná úprava |
Postup
- Prasačie nožky, koleno a kožu očistíme (opálime ak treba) od chlpov, umyjeme a vložíme do veľkého 8-10 litrového hrnca a zalejeme vodou až po vrch. Pridáme umytú cibuľu ( prvú vrchnú šupku odstránime, zbytok na nej necháme), umyté cesnaky v šupke a čierne korenie a soľ.
- Dáme variť a keď začne vrieť, stiahneme teplotu na nižšiu tak, aby pomaličky vrelo. Varíme 6,5 hodiny.
- Po dovarení odstavíme, naporciujeme do misiek a necháme vychladiť. Potom poukladáme do chladničky.
Podávame s nakrájanou čerstvou cibuľou, octom a chlebom.
Dobrú chuť.