Knedle z modrého syra s vlašskými orechmi a hruškou

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 8. februára 2018 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Knedle z modrého syra s vlašskými orechmi a hruškouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 min
príprava
25 min
tepelná úprava

Suroviny

400 g
2 ks
100 ml
250 g (gorgonzola)
50 g
2 ks
40 g
120 g
2 ks
60 g
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Veku nakrájame na kocky. Nakrájanú šalotku opečieme na masle dozlatista. Pridáme k veke spolu s mliekom, vajíčkami, nasekanou petržlenovou vňaťou a polovičkou syra. Ochutíme soľou a korením. Vypracujeme cesto. Z cesta tvarujeme s navlhčenými rukami knedličky. Varíme v osolenej vode na miernom ohni 15 minút.

  2. 2

    Očistené hrušky nakrájame na mesiačiky. Na panvici zohrejeme cukor, pridáme hrušky a orechy, necháme skaramelizovať. Podlejeme troškou vody, aby vznikla sirupová konzistencia.

  3. 3

    Hotové knedličky pri podávaní posypeme druhou polovičkou syra, pridáme hrušky, orechy a prelejeme sirupom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist