Dusené bravčové mäso

Klobásové mäso z pohára (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Takéto mäso vraj bývalo v plechovkách. Tento recept som skúšal na viackrát, až sa to podarilo. Toto mäso mám najradšej na hriankach. No dá sa použiť do kapustnice, fazuľovice, hrachovice, alebo len s chlebom v horách. No aj s rôznymi prílohami na obed, či večeru. Je to robené v pomalom hrnci.

12 - 15
porcií
15 minút
príprava
420 minút
na 90-97 °C

Postup

  1. Mäso a slaninu zomelieme na šajbe oka 8 mm. Pridáme všetky koreniny aj vodu a premiešame. Vložíme do pomalého hrnca a zapneme LOW na osem hodín.
  2. Zhruba po 7 - 7,5 hodine odoberieme trochu na plytkú nádobu a urobíme proba schtelung či nám pekne stuhne. Toto je miska postavená na kant a pekne to spolu drží. To znamená, že je to hotové.
  3. Ponaberáme do pohárov a pekne zavrieme viečkami. Necháme v chlade ochladiť a potom postáť aspoň na 12 hodín. Teraz zaleží na akú dlhu dobu to uložíme. Tak na týždeň až dva to stačí aj takto v chladničke. Pokiaľ na dlhšie, odporúčam to dať do pary na hodinu a na druhý deň ešte raz na hodinu. Základ je však čistý pohár a viečko.
  4. A môžeme ochutnávať. Nejaké uhorky, cibuľu, feferóny a chleba. Viacero skôr narodených ľudí to koštovalo a ľúbilo sa im to, že je to dokonca lepšie ako bolo kedysi. Keď máme posedenie na dvore pod jaseňom, tak je to ohromné na topeničky. Táto várka ide kamarátovi na oslavu, pokiaľ bude guláš uvarený. Z tejto dávky vyšlo sedem pohárov 330 gramových.