Slaná bábovka
Klobásová bábovka (fotorecept)
Autor receptu: anickac
Viem, že nie každý má rád sladké. Preto dávam k dispozícii recept, ktorý osloví tých, ktorí
majú radi netradičné kombinácie!
15 porcií |
10 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky ingrediencie, tvrdý syr nastrúhame na hrubo, klobásu nakrájame na malé kúsky, orechy a petržlenovú vňať nasekáme nadrobno a Heru roztopíme.
- Vo veľkej mise zmiešame všetky sypké suroviny - klobásu, tvrdý syr, múku, prášok do pečiva, soľ, petržlenovú vňať a orechy. V druhej miske si vymiešame vajíčka a mlieko, potom to vlejeme do veľkej misy. Zmes polejeme roztopenou Herou a dôkladne premiešame.
- Cesto prenesieme do bábovkovej formy a na vrch poukladáme tenké plátky Hery. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme cca 10 minút pri 200 stupňoch. Potom znížime teplotu na 180 stupňov a pečieme ešte ďalších cca 30-35 minút.