Slaná bábovka

Klobásová bábovka (fotorecept)

Autor receptu: anickac

Viem, že nie každý má rád sladké. Preto dávam k dispozícii recept, ktorý osloví tých, ktorí majú radi netradičné kombinácie!

15
porcií
10 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky ingrediencie, tvrdý syr nastrúhame na hrubo, klobásu nakrájame na malé kúsky, orechy a petržlenovú vňať nasekáme nadrobno a Heru roztopíme.
  2. Vo veľkej mise zmiešame všetky sypké suroviny - klobásu, tvrdý syr, múku, prášok do pečiva, soľ, petržlenovú vňať a orechy. V druhej miske si vymiešame vajíčka a mlieko, potom to vlejeme do veľkej misy. Zmes polejeme roztopenou Herou a dôkladne premiešame.
  3. Cesto prenesieme do bábovkovej formy a na vrch poukladáme tenké plátky Hery. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme cca 10 minút pri 200 stupňoch. Potom znížime teplotu na 180 stupňov a pečieme ešte ďalších cca 30-35 minút.