Pak choi
Klasický bok choy (fotorecept)
Autor receptu: 2010
Jedna z najbežnejších a asi najpopulárnejších príloh v ázijských reštauráciách. (Vraj ma aj protirakovinové účinky?)
Väčšinou je podobne upravená, ako som sa snažil pridať.
10 minút príprava |
2 minút tepelná úprava |
Postup
- Je to velmi lacna zelenina v Azii a v restauraciach sa pouziva len mlada - baby.
Niekde sa vola aj pak choi. Je to bezhlavickova kapusta.
- Tradicne je pokrajaju po dlzke na stvrtky.
- Treba ju dat do sitka pod tecucu vodu a poriadne premyt, pri jej spodku byva piesok.
- Medzitym si pripravime do woku zlahka posolenu vodu s lyzickou oleja.
Ked sa nam voda vari, vlozime bok choy tak max. na 2 minuty.
(Niekde ho len naparuju.)
- Medzi tym si pokrajame cesnak. Cesnak je velmi popularny v Azii a pouzivaju ho velkych mnozstvach, preto ich odroda ma ovela jemnejsiu chut, aby neprerazila chut jedla.
Ja som dal 6 strucikov na lyzicu oleja zlahka oprazit.
Pridal sojovu omacku, ryzove vino, (ustricou omacku podla chuti) a zahustil lyzickou Maizeny.
Poukladal bok choy na servirovaciu misku a polial omackou.
Vyborna jednoducha priloha.