Pak choi

Klasický bok choy (fotorecept)

Autor receptu: 2010

Jedna z najbežnejších a asi najpopulárnejších príloh v ázijských reštauráciách. (Vraj ma aj protirakovinové účinky?) Väčšinou je podobne upravená, ako som sa snažil pridať.

10 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Je to velmi lacna zelenina v Azii a v restauraciach sa pouziva len mlada - baby. Niekde sa vola aj pak choi. Je to bezhlavickova kapusta.
  2. Tradicne je pokrajaju po dlzke na stvrtky.
  3. Treba ju dat do sitka pod tecucu vodu a poriadne premyt, pri jej spodku byva piesok.
  4. Medzitym si pripravime do woku zlahka posolenu vodu s lyzickou oleja. Ked sa nam voda vari, vlozime bok choy tak max. na 2 minuty. (Niekde ho len naparuju.)
  5. Medzi tym si pokrajame cesnak. Cesnak je velmi popularny v Azii a pouzivaju ho velkych mnozstvach, preto ich odroda ma ovela jemnejsiu chut, aby neprerazila chut jedla. Ja som dal 6 strucikov na lyzicu oleja zlahka oprazit. Pridal sojovu omacku, ryzove vino, (ustricou omacku podla chuti) a zahustil lyzickou Maizeny. Poukladal bok choy na servirovaciu misku a polial omackou. Vyborna jednoducha priloha.