Klasické bavorské Rohrnudeln v modernom šate

Autor receptu: archaa

Niečo ako naše pečené buchty...líšia sa však spôsobom pečenia... Do cesta som primiešala za hrsť hrozienok vopred namočených do rumu, a buchtám nasadila chrumkavú korunku z hnedého cukru. Podávala som ich s teplou vanilkovou omáčkou a jablkovo-škoricovým pyré. Zážitok!!!

16
porcií
80 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto som nechala vypracovať a vykysnúť v pekárničke. Potom som z cesta odoberala kúsky, z ktorých som formovala malé loptičky a tie ukladala vedľa seba na vymastený plech. Všetko som zaliala zvyšnými 200 ml mlieka, vrch buchiet potrela olejom a posypala hnedým cukrom. Pri 180 stupnoch som ich piekla asi 30 minút.
  2. Jablkové pyré som si pripravila tak, že v kastróle som nechala zovrieť víno a umyté jablká som doň nakrájala aj so šupkou.Jadrovník som samozrejme odstránila. Pridala som tyčinku škorice a cukor. Všetko som nechala vydusit do mäkka, škoricu vybrala a všetko rozmixovala na pyré.
  3. Strúčik vanilky som pozdlžne rozkrojila a vybrala dreň. Tú som s cukrom pridala do mlieka na omáčku a nechala prejsť varom. Odstavila som a nechala trocha vychladnúť.V smotane som rozmiešala žltka, ktoré som pridala do vanilkového mlieka. (Mlieko nesmie už byť horúce!!!) A nad parou som metlickou šlahala, dokým mi omáčka nezačala hustnúť. Omáčku som ihned odstavila a ešte metličkou pár minút miešala aby sa neprichytila…
  4. A podávala..