Kivi-broskyňové rezy so šľahačkou fotorecept
Foto: izabella929
Jednoduchý, ľahký ako páper, zákusok so zaváranými broskyňami a čerstvými kivi zdobený šľahačkou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
7 ks |
|
210 g |
|
7 PL |
|
210 g |
|
1 bal. |
|
na špic noža |
|
7 dl zavárané |
|
4 ks čerstvé |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
Na vrch: | |
500 ml (33 %-ná) |
|
1 PL |
|
2 bal. |
|
Postup
-
1
Počas leta som si priviezla z Maďarska krásne broskyne na zaváranie, boli úžasne chutné a šťavnaté.
-
2
Pripravila som si z nich vynikajúci kompót.
-
3
Zavárané broskyne som scedila, nechala odkvapkať a nakrájala na kúsky. Pridala som k nim aj kivi, lebo broskyne sú bezfarebné a nevyniknú v zákusku.
-
4
Celé vajcia s cukrom som vymiešala do peny, napokon som pridala 7 PL oleja, ale už som ho iba zľahka vmiešala k žĺtkom, nešľahala som som.
-
5
Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do cesta a opatrne vareškou vmiešala.
-
6
Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Ovocie som obalila v zmesi múky a práškového cukru a položila na cesto, no i napriek tomu išlo ku dnu. Upečený koláč som nechala úplne vychladiť na mriežke.
-
7
Keď koláč úplne vychladol, za pomoci 2 dosiek na krájanie som ho obrátila, odstránila papier a ešte raz obrátila, aby som mala ovocie na vrchu.
-
8
Smotanu som spolu s cukrom a Smetafixom vymiešala, vložila do cukrárskeho vrecka a urobila som mriežku na vrchu koláča. Na začiatku som chcela medzery v mriežke zdobiť broskyňovým lekvárom...
-
9
...napokon som zistila, že mi zvýšilo veľa šľahačky, vytvorila som z nej v medzerách hviezdičky.
-
10
Zákusok som umiestnila do chladničky stuhnúť a až potom som ho krájala horúcim nožom na rezy. Zdobila som ho nakrájanými kivi plátkami. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu