na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 9 |
|
| 9 PL |
|
| 3 PL |
|
| 3 PL |
|
| 1/2 bal. |
|
| 1 a pol PL |
|
|
|
|
| 100 g |
|
| krém: | |
| 9 |
|
| 9 PL |
|
| 2,5 bal. |
|
| 1 l |
|
| 1 ks alebo maslo |
|
| 3 pl |
|
| 1 ks |
|
| 180 ml na šľahačku |
|
Postup
-
1
CESTO: 9 bielkov som vyšľahala na sneh. Postupne som pridávala múku, strúhanku, cukor, prášok do pečiva. Cesto vylejeme na plech, ktorý je vyložený papierom na pečenie, potretý olejom a posypaný orechami.
- 2
Pečieme 180stupnov a cca 20 min.
- 3
Po upečení som cesto prevrátila na dosku, stiahla papier a na vychladnuté cesto som netrela nutelu, zohriatu v mikrovlnke cca 30 sek.
- 4
Krém: Žĺtka, puding, cukor, mlieko - uvaríme so surovín hustú kašu a nechaáme vychladnúť. Vyšľahala som maslo a postupne som pridávala vychladnutú kašu. Krém som rozdelila na polovicu a do jednej som primiešala kakao.
- 5
Na cesto som dávala postupne na striedačku 1 lyžičku bieleho krému a tmavého krémú, zľahka zarovnala a na vrch som dala vyšľahanú šľahačku.
- 6
Z alobalu si urobíme cca 1cm široké pásy a poukladáme ich na plech šikmo v rozostupe cca 4-5cm, potom posypeme kakaom. Alobal opatrne odstránime z plechu aby sa kakao nepresýpalo.
- 7
Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu