Kinder torta, akú ste ešte nejedli fotorecept
Fantastická krémová torta.
na 200 °C
Suroviny
| Na 2 korpusy: | |
| 12 ks |
|
| 120 g |
|
| štipka |
|
| 30 g |
|
| 100 g mleté |
|
| Krém: | |
| 1 l |
|
| 180 g |
|
| 12 ks |
|
| 100 g |
|
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| 150 g |
|
| 4 PL |
|
Postup
-
1
Rúru si predhrejeme na 200 °C. Pripravíme si okrúhlu formu (priemer 24 cm) a vystelieme ju papierom na pečenie. Najprv upečieme dva korpusy. 6 ks bielkov so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme 60 g kryštálového cukru a šľaháme ďalej. Keď je sneh hotový, varechou opatrne vmiešame 50 g mletých orechov a múku. Vylejeme do formy a dáme piecť na 15 minút. Upečieme dva takéto korpusy a necháme vychladnúť. Papier dávame dole až po vychladnutí.
-
2
Pripravíme si krém. Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom do penista. Následne pridáme Gustin a 200 ml mlieka a vymiešame. Zvyšok mlieka dáme zohriať. Do teplého mlieka nalejeme žĺtky s Gustinom a uvaríme hustý puding. Ja ho prikryjem potravinovou fóliou a nechám úplne vychladnúť. Ešte do letného pudingu pridáme maslo a dobre mixérom vyšľaháme na hladký krém.
-
3
Vychladnutý krém rozdelíme na 2 časti. Do jednej časti nalámeme Kinder čokolády a zamiešame. Pridávame ich do úplne vychladnutého krému, aby boli kúsky čokolády v kréme.
-
4
Do druhej časti krému primiešame 4 PL Nutelly a tmavú čokoládu roztopenú nad parou (ja som primiešala aj trochu sekaných lieskovcov).
-
5
Plniť tortu budeme vo forme, aby držala tvar a dobre stuhla pred podávaním. Na dno dáme jeden korpus, natrieme svetlý krém (s Kinder čokoládou), položíme druhý korpus a nanesieme tmavý krém (s Nutellou a čokoládou). Na vrch som potom dala ganache :) Necháme stuhnúť v chladničke najlepšie cez noc.
- 6
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež Čokoládová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 6









Diskusia k receptu