Čokoládová torta
Čokoládová torta

Kinder torta, akú ste ešte nejedli fotorecept

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 12. novembra 2021

Fantastická krémová torta.

15 minút
na 200 °C

Suroviny

Na 2 korpusy:
12 ks
120 g
 štipka
30 g
100 g mleté
Krém:
1 l
180 g
12 ks
100 g
250 g
100 g
150 g
4 PL




Postup

  1. 1

    Rúru si predhrejeme na 200 °C. Pripravíme si okrúhlu formu (priemer 24 cm) a vystelieme ju papierom na pečenie. Najprv upečieme dva korpusy. 6 ks bielkov so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme 60 g kryštálového cukru a šľaháme ďalej. Keď je sneh hotový, varechou opatrne vmiešame 50 g mletých orechov a múku. Vylejeme do formy a dáme piecť na 15 minút. Upečieme dva takéto korpusy a necháme vychladnúť. Papier dávame dole až po vychladnutí.

    Kinder torta, akú ste ešte nejedli (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si krém. Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom do penista. Následne pridáme Gustin a 200 ml mlieka a vymiešame. Zvyšok mlieka dáme zohriať. Do teplého mlieka nalejeme žĺtky s Gustinom a uvaríme hustý puding. Ja ho prikryjem potravinovou fóliou a nechám úplne vychladnúť. Ešte do letného pudingu pridáme maslo a dobre mixérom vyšľaháme na hladký krém.

    Kinder torta, akú ste ešte nejedli (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vychladnutý krém rozdelíme na 2 časti. Do jednej časti nalámeme Kinder čokolády a zamiešame. Pridávame ich do úplne vychladnutého krému, aby boli kúsky čokolády v kréme.

    Kinder torta, akú ste ešte nejedli (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do druhej časti krému primiešame 4 PL Nutelly a tmavú čokoládu roztopenú nad parou (ja som primiešala aj trochu sekaných lieskovcov).

    Kinder torta, akú ste ešte nejedli (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plniť tortu budeme vo forme, aby držala tvar a dobre stuhla pred podávaním. Na dno dáme jeden korpus, natrieme svetlý krém (s Kinder čokoládou), položíme druhý korpus a nanesieme tmavý krém (s Nutellou a čokoládou). Na vrch som potom dala ganache :) Necháme stuhnúť v chladničke najlepšie cez noc.

  6. 6

    Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Diskusia k receptu

tomeska
Že to chutí fantasticky ,to bude bez debaty, ale nepíšeš, kedy dáš do pudinku maslo. Ja som minule robila krém do venčekov, a maslo som dala hned' do horúceho krému, druhý deň vyšlahala a páčilo sa mi to a bola i pochvala . A ešte dotaz: kinder čoko má asi zostat' neroztopená, ale aj kúsky aby bolo vidno. Mýlim sa??
frommykitchendotcom
Dakujem za chybicku, hned to opravím. Maslo som dala do trochu teplého pudingu a následne nechat úplne vychladnúť. Čoko až do chladného, aby boli kúsky tam :)@tomeska (12.11.2021 22:28)

milka2
Prosim ta kedy das muku,ja som uplny laik.Prva torta v zivote.Dakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia