Čokoládová torta

Kinder torta, akú ste ešte nejedli (fotorecept)

Autor receptu: frommykitchendotcom

Fantastická krémová torta.

15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 200 °C. Pripravíme si okrúhlu formu (priemer 24 cm) a vystelieme ju papierom na pečenie. Najprv upečieme dva korpusy. 6 ks bielkov so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme 60 g kryštálového cukru a šľaháme ďalej. Keď je sneh hotový, varechou opatrne vmiešame 50 g mletých orechov a múku. Vylejeme do formy a dáme piecť na 15 minút. Upečieme dva takéto korpusy a necháme vychladnúť. Papier dávame dole až po vychladnutí.
  2. Pripravíme si krém. Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom do penista. Následne pridáme Gustin a 200 ml mlieka a vymiešame. Zvyšok mlieka dáme zohriať. Do teplého mlieka nalejeme žĺtky s Gustinom a uvaríme hustý puding. Ja ho prikryjem potravinovou fóliou a nechám úplne vychladnúť. Ešte do letného pudingu pridáme maslo a dobre mixérom vyšľaháme na hladký krém.
  3. Vychladnutý krém rozdelíme na 2 časti. Do jednej časti nalámeme Kinder čokolády a zamiešame. Pridávame ich do úplne vychladnutého krému, aby boli kúsky čokolády v kréme.
  4. Do druhej časti krému primiešame 4 PL Nutelly a tmavú čokoládu roztopenú nad parou (ja som primiešala aj trochu sekaných lieskovcov).
  5. Plniť tortu budeme vo forme, aby držala tvar a dobre stuhla pred podávaním. Na dno dáme jeden korpus, natrieme svetlý krém (s Kinder čokoládou), položíme druhý korpus a nanesieme tmavý krém (s Nutellou a čokoládou). Na vrch som potom dala ganache :) Necháme stuhnúť v chladničke najlepšie cez noc.
  6. Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom