Kelový list plnený ricottou s mladým listovým šalátom

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 20. mája 2010
Kelový list plnený ricottou s mladým listovým šalátom
Foto: archív Vojtecha Artza
10
porcií
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Kelové listy zblanšírujeme vo vriacej vode alebo na pare, ochladíme a necháme osušiť. Ricottu vyšľaháme a zmiešame s paprikou nakrájanou na drobné kocky, nasekanou pažítkou a rozpustenou želatínou. Dochutíme soľou a korením. Listy naplníme ricottou a zvinieme pomocou potravinárskej fólie. Necháme zatuhnúť a nakrájame na porcie (1 porcia: 50 g plneného listu).

  2. 2

    Tapenáda: Olivy vykôstkujeme a rozmixujeme s upečeným cesnakom a olejom, dochutíme octom, soľou a korením.

  3. 3

    Šalátik: Umyjeme a dochutíme soľou, korením, olejom a prípadne balzamikom.

  4. 4

    Náš tip: Aby si kelové listy zachovali svoju prirodzenú a sviežu farbu, najskôr ich ponoríme na chvíľku do vriacej vody a potom rýchlo do vody ľadovej. Takto to funguje aj pri ostatnej zelenine, keď chceme zachovať prirodzenú farbu, ktorú by inak stratila.

Diskusia k receptu

marlen
tapenáda musí byť skvelá, pekné kanapky na slávnostný stôl...
rea1
suroviny - kelove listy. postup receptu - kapustove listy. bolo by potrebne opravit to.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha