Kelové závitky (fotorecept)

Autor receptu: janger

Ak by ste nevedeli, co s kelom, tak chutny je aj na tento sposob....

2-4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Do vriacej, osolenej vody dame ocistenu kelovu hlavku. Povarime asi 5 minut. Kel nechame v cedidle odtiect a trosku vychladnut.
  2. Odtrhneme 8 vonkajsich listov, zo stredu listov vyrezeme tvrde casti (zily, nervy, ako sa to vola?). Potom tie prerezane casti prelozime, aby sme list uzavreli.
  3. Ostatny kel pokrajame na male kusky. Posekame orechy, pokrajame fetu.
  4. Na oleji poprazime pokrajanu cibulu. Pridame uvarenu ryzu, trosku poprazime, pridame pokrajane kusky kelu a este to spolu nechame poprazit, miesame. Potom pridame posekane orechy, fetu. Podla chuti sol, pomlete korenie.
  5. Na kazdy kelovy listok dame ryzovu napln. Zrolujeme. Najprv z bocnych stran, potom odspodu. Zavitky dame (uzaverom dolu) na olejom vymasteny pekacik. Polejeme to paradajkovou stavou, posypeme cerstvo namletym korenim. Zakryjeme alobalom a dame do vyhriatej rury (200st.) asi na 20minut. Ked chcete kel makksi, tak pecte trosku dlhsie. Nam to takto stacilo...
  6. Mozeme podavat. Ja som mala uvarenej ryze trochu viac, tak som ju zmiesala so zbytkom naplne a to sme mali k tomu. Muz si dal aj maso, mne stacilo takto :-).