Vonku je už riadna kosa, tak som si spomenula na polievku, ktorú varievala o takomto čase moja mama.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
2 ks |
|
4 pl |
|
1 l |
|
knedličky: | |
30 g |
|
2-3 pl |
|
250 g |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
2 pl |
|
|
|
|
|
3 pl |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Ošúpanú cibuľu nakrájame nadrobno a skaramelizujeme na oleji v hrnci s dvojitým dnom. Osolíme, okoreníme a pridáme kel, ktorý sme predtým pkrájali na väčšie kúsky, povarili 4-5 minút vo vriacej vode, scedili a premyli studenou vodou.
-
2
Striedku chleba namočíme do mlieka, vyžmýkame a pridáme mäso, pretlačený cesnak, posekanú petržlenovú vňať, postrúhaný syr a vajce. Osolíme, okoreníme a urobíme malé knedličky. Môžeme si urobiť do zásoby viac knedličiek a dať ich zmraziť, hodia sa aj do iných polievok.
-
3
Knedličky opečieme v panvičke na malom množstve oleja, len aby dostali farbu.
-
4
Opečené knedličky vložíme do polievky a chvíľu povaríme, aby neboli surové. Pri podávaní ešte môžeme polievku posypať strúhaným parmezánom.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu