Dusená jahňacina
	        Kavurma (fotorecept)
	        Autor receptu: cesminaz
	         
	        
	        Výborné jahňacie mäso s 
paprikou a oreganom :-) 
Postup
- Na toto strašne jednoduché, ale výborné jedlo potrebujeme jahňacie mäso. Ja som použila stehno, ktoré pokrájame na stredne veľké kocky. Ďalej 2 veľké špicaté, neštipľavé papriky, ktoré pokrájame na krúžky.
 - Do hlbšej panvice dáme trocha oleja, pridáme mäso, osolíme ho a zakryté pokrievkou necháme za občasného miešania dusiť celkom až do mäkka. Ono si zo začiatku pustí vlastnú šťavu, v čom sa dusí, ale neskôr, keď počas dusenia vyvrie, tak treba stále podliať vodu.Nikdy netreba nechať šťavu celkom vyvrieť, musí na spodku zostat trocha, aby udržiavalo mäso vždy vláčne :-) Keď je už mäso mäkké, pridáme papriku, maslo, oregano a podľa potreby ešte soľ. Premiešame a už len chvíľku s paprikou dodusíme. Hotovo :-)
 - Kavurma je výborné, veľmi oblúbené a aj na prípravu veľmi jednoduché jedlo :-) Môže sa jesť s chlebom, alebo celkom podľa chuti aj s inými prílohami :-) 
Prajem dobrú chuť!
 - Aj s ryžou je to výborné :-)