Kávovo-gaštanový „cheesecake“
Foto: patincatsomekitchen
Tento koláčik som pôvodne chcela nazvať "stracciatellový", lebo pri jeho vymýšlaní som mala pred sebou predstavu stracciatellovej plnky s veľkými kúskami tmavej čokolády vo Zobraziť celý popisTento koláčik som pôvodne chcela nazvať "stracciatellový", lebo pri jeho vymýšlaní som mala pred sebou predstavu stracciatellovej plnky s veľkými kúskami tmavej čokolády vo vnútri. Okrem veľkých čokoládových kúskov však nemá so stracciatellou nič spoločné, no je výýýbornýýý :) "Cheesecake" je úžasne voňavý, najmä keď kávu čerstvo zomeliete. Plnka je krémová a spolu so sušienkovým základom a posýpkou tvoria ozajstnú lahôdku. https://www.patincatsomekitchen.com/kavovo-gastanovy-cheesecake
Suroviny
Základ: | |
160 g |
|
100 g (alebo kokosový olej) |
|
Plnka: | |
250 g |
|
1 plechovka |
|
100 g (alebo kakaové maslo) |
|
50 g |
|
1 ČL (mletá) |
|
Na ozdobu: | |
50 g |
|
1 PL (mletá) |
|
Postup
-
1
Ak budete používať kupované gaštanové pyré aj čokolády, treba myslieť na to, že v nich už cukor je a cheesecake už netreba vôbec sladiť. Bielu čokoládu môžete nahradiť kakaovým maslom, tmavú čokoládu použite horkú alebo doma vyrobenú. Prípadne aj gaštanové pyré si vyrobte vlastné.
- 2
Plechovku kokosového mlieka dajte deň vopred do chladu, ak toľko času nemáte, aspoň na 6 hod.
- 3
Sušienky pomeľte najemno. Maslo roztopte, zmiešajte so sušienkami priamo v tortovej forme a natlačte na dno. Použila som tortovú formu s priemerom 19 cm.
- 4
Tuhú časť kokosového mlieka z plechovky vyšľahajte ako šľahačku. V inej miske zmiešajte gaštanové pyré s 1 PL kokosového mlieka, aby sa s ním ľahšie pracovalo. Potom pridajte šľahačku.
- 5
Bielu čokoládu alebo kakaové maslo roztopte vo vodnom kúpeli. Keď čokoláda vychladne, pridajte ju ku gaštanovému pyré.
- 6
Vmiešajte čerstvo pomletú kávu a horkú čokoládu nakrájanú na väčšie kúsky. Plnku rovnomerne navrstvite na sušienkový základ.
- 7
Na posýpku zmiešajte mletú kávu a najemno nakrájanú, prípadne nastrúhanú čokoládu. "Cheesecake" nechajte odležať v chlade, najlepšie cez noc.
Tiež gaštanový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
No toto, @Kimlo jsem ti znetvořila nick, promiň.
cheesecake je v uvodzovkach lebo tradicny cheesecake sa sklada z uplne inych surovin
Ďakujem
400 ml