Kávové rezy s mascarpone
Foto: valina
Je ľahký, nie veľmi sladký a je to potešenie pre jazýček a dušu.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto (2x): | |
150 g |
|
4 ks |
|
125 ml |
|
125 ml |
|
1 bal. |
|
1 PL mletá |
|
250 g |
|
Pudingový krém: | |
600 ml |
|
2 bal. |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
Mascarpone krém: | |
500 g |
|
500 ml |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
Na potretie: | |
|
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky s cukrom vymiešame do penista, pridáme olej, vodu, múku premiešanú s práškom do pečiva a mletou kávou. Nakoniec primiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na plech (30x40 cm) vystlaný papierom na pečenie a pečieme 25 min pri 200 °C. Rovnako pripravíme ešte jeden korpus.
- 2
Pudingový krém: Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť. Potom ho primiešame k Here.
- 3
Mascarpone krém: Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a so stužovačom. Postupne pridáme mascarpone. Trochu krému si odoberieme a do ostatného vmiešame trochu instantnej kávy.
- 4
Koprus potrieme lekvárom, navrstvíme pudingový krém a položíme druhý korpus. Ten tiež potrieme lekvárom a navrch nanesieme mascarpone krém s kávou. Zvyšným bielym mascarpone krémom rezy ozdobíme a pridáme lístočky z čokoládového fondánu.
Tiež kávový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu