Kávové rezy s mascarpone
Je ľahký, nie veľmi sladký a je to potešenie pre jazýček a dušu.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Cesto (2x): | |
| 150 g |
|
| 4 ks |
|
| 125 ml |
|
| 125 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 1 PL mletá |
|
| 250 g |
|
| Pudingový krém: | |
| 600 ml |
|
| 2 bal. |
|
| 150 g |
|
| 1 bal. |
|
| 250 g |
|
| Mascarpone krém: | |
| 500 g |
|
| 500 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 1 bal. |
|
| 1 PL |
|
| Na potretie: | |
|
|
|
| Na ozdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky s cukrom vymiešame do penista, pridáme olej, vodu, múku premiešanú s práškom do pečiva a mletou kávou. Nakoniec primiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na plech (30x40 cm) vystlaný papierom na pečenie a pečieme 25 min pri 200 °C. Rovnako pripravíme ešte jeden korpus.
- 2
Pudingový krém: Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť. Potom ho primiešame k Here.
- 3
Mascarpone krém: Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a so stužovačom. Postupne pridáme mascarpone. Trochu krému si odoberieme a do ostatného vmiešame trochu instantnej kávy.
- 4
Koprus potrieme lekvárom, navrstvíme pudingový krém a položíme druhý korpus. Ten tiež potrieme lekvárom a navrch nanesieme mascarpone krém s kávou. Zvyšným bielym mascarpone krémom rezy ozdobíme a pridáme lístočky z čokoládového fondánu.
Tiež kávový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu