Kávové drobné pečivo

Kávové koláčiky

Autor receptu: navardaco

90 minút
príprava
8 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto pripravíte tak, že zmiešate všetky suroviny a vypracuje ho dohladka. Hotové cesto odložte na polhodinu do chladničky. Po polhodine stuhnuté cesto vyberte z chladničky a vyvaľkajte ho na pomúčenej doske na hrúbku 0,5 cm. Z cesta vykrajujte kolieska alebo iné tvary a ukladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 5 – 8 minút. Pozor, aby sa kolieska príliš nevysušili alebo nespálili. Potom ich nechajte vychladnúť.
  2. Pripravte si krém. Do hrnca dajte kávu a lyžicu múky. Uvarte z toho hustý krém a nechajte ho vychladnúť. Vyšľahajte zmäknuté maslo s cukrom do peny. Vmiešajte vychladnutý kávový krém. Hotovým krémom môžete plniť vychladnuté koláčiky. Krém dajte do cukrárskeho vrecka, naneste ho na jedno koliesko a druhým ho jemne pritlačte.