Karí z mungo fazuliek (fotorecept)

Autor receptu: methi

Podávame s ryžou alebo plackami. Moja inšpirácia: http://www.spiceupthecurry.com/whole-green-moong-dal/

Suroviny

Postup

  1. Mungo fazuľky si asi na 1 - 2 hodiny namočíme vo vode.
  2. Zatiaľ si pripravíme paradajkové pyré. Paradajky umyjeme a jednoducho rozmixujeme.
  3. Namočené mungo fazuľky scedíme, dáme do hrnca a pridáme 300ml vody, bobkový list a mletú kurkumu. Vodu privedieme do varu, potom oheň zmiernime a fazuľky varíme prikryté asi 15 minút. Uvarené odložíme bokom do ďalšieho použitia.
  4. V druhom hrnci zohrejeme ghí. Pridáme rímsku rascu a necháme ju prasknúť.
  5. Pridáme cesnak, zázvor a 1 minútku restujeme. Potom pridáme paradajkové pyré, garam masala, čili korenie a premiešame. Hrniec zakryjeme a na miernom ohni necháme 5 minút variť.
  6. Po 5 minútach pridáme predvarené mungo fazuľky (bobkový list už môžete vytiahnuť), soľ a premiešame. 2 minúty povaríme.
  7. Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať, premiešame a oheň vypneme. Hrniec zakryjeme a karí necháme odpočívať 15 minút.