Ryža

Karí kokosová ryža s krevetami

Autor receptu: shanshi

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ošúpeme cesnak a na jemno ho nakrájame. Uhorku narežeme na tenké plátky.
  2. V hrnci rozpustíme lyžicu arašidového oleja a opečieme na nej cesnak. Pridáme ryžu, krátko ju opražíme a zalejeme kokosovým mliekom. Ryžu dochutíme červenou karí pastou, kurkumou a štipkou himalájskej soli. Všetko dobre premiešame, privedieme do varu, prikryjeme a 15 minút necháme pri nízkej teplote uvariť. V prípade potreby pridáme vodu, aby sa ryža nenalepila na hrniec.
  3. Vo woku rozpálime lyžicu arašidového oleja a pripravíme na ňom krevety. Občas premiešame až kým budú do chrumkava upečené.
  4. Ryžu a krevety podávame ozdobené plátkami uhorky.
  5. Shan'shi Tip: Pre ozvláštnenie chuti je možné krevety si zvlášť namáčať v miske so sladkou čili omáčkou, pikantnou čili omáčkou alebo thajskou čili omáčkou a cesnakom.