Ryža
Karí kokosová ryža s krevetami
Autor receptu: shanshi
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Ošúpeme cesnak a na jemno ho nakrájame. Uhorku narežeme na tenké plátky.
- V hrnci rozpustíme lyžicu arašidového oleja a opečieme na nej cesnak. Pridáme ryžu, krátko ju opražíme a zalejeme kokosovým mliekom. Ryžu dochutíme červenou karí pastou, kurkumou a štipkou himalájskej soli. Všetko dobre premiešame, privedieme do varu, prikryjeme a 15 minút necháme pri nízkej teplote uvariť. V prípade potreby pridáme vodu, aby sa ryža nenalepila na hrniec.
- Vo woku rozpálime lyžicu arašidového oleja a pripravíme na ňom krevety. Občas premiešame až kým budú do chrumkava upečené.
- Ryžu a krevety podávame ozdobené plátkami uhorky.
- Shan'shi Tip: Pre ozvláštnenie chuti je možné krevety si zvlášť namáčať v miske so sladkou čili omáčkou, pikantnou čili omáčkou alebo thajskou čili omáčkou a cesnakom.
|