Karfiolový krém s pekanovým pečivom fotorecept
			   Anton Holomáň a Milan Šavel
šéfkuchári z hotelov Residence Lesná, 4. novembra 2016
		   
		   šéfkuchári z hotelov Residence Lesná, 4. novembra 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
60 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Karfiol očistíme, rozoberieme na ružičky, z hlúbov a listov uvaríme vývar. Na masle opečieme nakrájanú cibuľu. Pridáme karfiol a zalejeme karfiolovým vývarom. Ochutíme soľou a nastrúhaným muškátovým orieškom.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Karfiol varíme domäkka asi 40 minút. Dochutíme nastrúhaným parmezánom. Pridáme smotanu, mlieko a rozmixujeme dohladka.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Pekanové pečivo: Lístkové cesto rozvaľkáme, narežeme na trojuholníky, každý trojuholník posypeme nasekanými pekanovýmí orechmi. Zvinieme, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme orechmi a dáme piecť pri teplote 180 °C na 20 minút.
                                                     
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu