Suchohríby na spôsob mozočku fotorecept

eviana - fotkaeviana, 26. septembra 2013
Suchohríby na spôsob mozočku (fotorecept)
Foto: eviana

...no a teraz jeden recept na super rýchle, jednoduché a chuťovo skvelé jedlo. Už dávno som nad týmto jedlom uvažovala, chýbalo mi len jedno - Zobraziť celý popis...no a teraz jeden recept na super rýchle, jednoduché a chuťovo skvelé jedlo. Už dávno som nad týmto jedlom uvažovala, chýbalo mi len jedno - huby. Tak keď som sa k nim konečne dopracovala, musela som svoju ideu zrealizovať... A pri všetkej skromnosti musím napísať, že to bolo naozaj famózne :)

10
porcií
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
400 g
2 ks
5 ks
1 PL
podľa chuti
1 dl (na podliatie)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny - cibuľu očistíme nakrájame na jemno. Huby opláchneme, vysušíme a nakrájame na malé kúsky. Zomelieme si mäso (ak sme nekúpili už hotové, ja meliem doma)

    Suchohríby na spôsob mozočku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...na bravčovej masti (alebo kačacej, prípadne masle) podusíme najemno nakrájanú cibuľu do sklovita

    Suchohríby na spôsob mozočku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...pridáme nakrájané suchohríby a prikryté dusíme spolu s cibuľou cca 10 minút

    Suchohríby na spôsob mozočku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...pridáme mleté mäso

    Suchohríby na spôsob mozočku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...dochutíme soľou, mletou rascou, mletým korením; zalejeme vodou a necháme dusiiť cca 20-25 minút pod pokrievkou - raz za cca 10 minút premiešame.

    Suchohríby na spôsob mozočku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...pridáme vajíčka, poriadne rozmiešame

    Suchohríby na spôsob mozočku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...úplne na záver, pred odstavením z ohňa pridáme v dlani rozmrvenú majoránku, tá to úžasne prevonia... no a je to hotovo.

    Suchohríby na spôsob mozočku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...dá sa to jesť rôzne - vidličkou a prikusovať chlebík, ale ja to mám (a naučila som to tak jesť aj mojich chlapov) najradšej natrieť na chlebík, na to nastrúhať čerstvý chren a k tomu prikusovať uhorku, či zeleninku... veľká pochúťka - aj pre tých, ktorí by mozoček do úst nedali (čo nie je môj prípad, keď zoženiem mozoček, vložím aj recept naň - tak ako sa zvykol robiť u nás kedysi na zabíjačke). Tak dobrú chuť! :)

    Suchohríby na spôsob mozočku (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

eviana
@kimlo , konečne som sa aj ja dievča z roviny dostala k hubám, tak ma nechaj vyblbnúť sa trošku :) Ak by si chcel prísť, tak kľudne, ale treba veľkú - priam nadzvukovú rýchlosť vyvinúť aby sa Ti ešte dačo ušlo... o chvíľku príde domov mláďatko a po tom ostávajú len prázdne hrnce :)
sracz
... a s @kimlo kamarátom "dovalím" aj ja a už teraz viem, že 500 g hríbov, aj keď s "aditívami" bude mááááááálo! Inak, milá moja @eviana varíš "preukrutňe fajňe až prefajňe" a ja patrím medzi veľmi vďačných "kostovníkov"! -:)))
sracz
... hej a nezabudni, @eviana čučoriedka, nasušiť zmes hríbov aj na "žimušnú mačanku", ktorá na smotane a s bielym domácim chlebíkom je dobrota "preukrutne prenáramná"! ... a príprava veľmi jednoduchá!
eviana
@sracz milý, veľmi rada by som Vás aj s @kimlo pohostila ... a je mi veru isté, že väčší hrniec by bolo treba použiť :) Ale snáď ešte neprituhne a ešte hríbikov nám bude dopriate, bo mám ešte zopár hubových receptov v "rukáve" ukrytých :)
Ďakujem za Tvoje milé slová, potešili veľmi, na duši zahriali... pochvala od Teba preveľkú má pre mňa cenu :)
ancicka
Ja by som sa tiež nechala pozvať na také papaničko,lebo ja huby nepoznám.
izabella929
úplne skvelé jedlo.ktoré by som si veru dala...aj urobila, keby u nás rástli...tvoje jedlo vyzerá parádne a chutne.-)
tatranka
Tvoj recept je veľmi lákavý a chutný.Len keby tých húb bolo viac.Keď nájdeme neviem čo skôr.Či dať sušiť,či namraziť,alebo na kyslo s cibuľkou zavariť do pohárov.Ale veru sem tam reskírujem aj na takúto dobrú pochúťku.
pusta
Milá @eviana , prispievaš chutnými, dráždivými a vynikajúcimi receptami, chutilo by mi úžasne...
po zásluhe zase 5*****
eviana
@ancicka , toto jedlo sa dá spraviť aj z dôverne známych a bežne v obchode dostupných šampiňónov... ale radšej by som použila tie s tmavšími klobúčikmi - porto bello ich zovajú, bežne v Bille dostať, tie trošku voňajú lesom :)
eviana
@izabella929 , mám radosť, že sa Ti recept páči Izabellka, od tak skvelej kuchárky ako si Ty, pochvala veľmi poteší ♥
eviana
Milá @tatranka , veru keby húb bolo viac, resp. keby boli ľahšie dostupné aj nám na rovine, bo ísť desiatky či stovky kilometrov a vrátiť sa s prázdnym košíkom, len s pár kliešťami, veru nepoteší.
Neboj, robím to tak isto... zopár som použila na varenie, @sracz - zopár som nakrájala a sušia sa (mačanku som ešte nerobila, musím naštudovať :) ) a zopár som dala do mraziaku. Bolo ich cca 1,5 kg, ale dúfam, že ešte sa mi nejaké z tohoročnej úrody ujdú :)
eviana
@pusta , Ibolyka milá, ďakujem za Tvoje milé slová uznania, kiež by som Ťa niekedy mohla pohostiť, bolo by mi veľkým potešením :)
mariamka
@evianka bola som dnes "nahubach.sk" hladala som nieco s masliakmi (nasla som v praci krasnych 55 kuskov) a co nevidim? :) troni tam tento tvoj skvely recept, az mi slinka zabehla, tak ty nielen kucharka, ale aj hubarka :), suchohrib je pre mna No.1, a s chrenom? tak vy mate odvahu, spica :))
eviana
@mariamka , mám veľkú radosť, že sa Ti môj recepis páči a že Ti práve dnes padol vhod... Ďakujem za Tvoje milé slová.
Chren milujem, ale najlepší podľa mňa je čerstvo nastrúhaný, neochutený, bez nálevu - a na takýto chlebík keď ho dáš, naozaj dokonalosť sama.
Suchohríby milujem... ani dubáčikmi samozrejme nepohrdnem, ale suchohríby sú tak nejak najlesnejšie, najvďačnejšie aj najchutnejšie z húb. Som hubár začiatočník - to vieš celú rodinu mám čisto na rovine, akosi nikdy nebol nikto, kto by ma vzal do lesa a ukázal čo a ako... tak študujem kde sa dá a pomaly sa zo mňa snáď hubár stane... dávam tomu ešte takých 25 rokov :)))
Ak vyskúšaš suchohríbový "mozočok", daj vedieť ako Ti chutilo, budem rada ♥
kavicka
jaj veru slinky mi tecu ...:-)tak takto hriby som este nejedla ,vyskusam ,teraz prave mam aj hribiky cerstve
eviana
@kavicka , ďakujem za slová uznania, dúfam, že Vám chutilo, ak si ich robila... :)
julanda
Ja len že huby sa nemajú umývať, len očistiť. A nemajú sa ani podlievať a prikrývať, len smažiť. S mäsom som to ešte nerobila, ani nejedla, ale môže to byť dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia