Karfiol s červenou šošovicou a sezamom (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Ľahké zeleninové jedlo, pristane k ryži, ale chutilo by aj samotné.

2-3
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prichystáme suroviny.
  2. Na lyžici oleji opražíme cibuľu s nastrúhaným zázvorom.
  3. Keď je cibuľa sklovitá, pridáme lusky poprekrajované pozdĺžne, zalejeme vývarom. Pridáme curry korenie, čierne korenie a soľ, dusíme prikryté 5 minút.
  4. Po 5 minútach pridáme na plátky nakrájané ružičky karfiolu a dusíme prikryté ďalšie 2 minúty.
  5. Pridáme červenú šošovicu, zamiešame, opäť prikryjeme a dusíme 6 minút.
  6. Po odokrytí by už nemal byť takmer žiadny vývar v panvici. Pridáme citrónovú šťavu a pol lyžice oleja, premiešame. Prehrejeme a môžeme podávať, napríklad s ryžou.
  7. Podávame posypané sezamom a petržlenovou vňaťou.