Karfiol s červenou šošovicou a sezamom (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Ľahké zeleninové jedlo, pristane k ryži, ale chutilo by aj samotné.
2-3 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Prichystáme suroviny.
- Na lyžici oleji opražíme cibuľu s nastrúhaným zázvorom.
- Keď je cibuľa sklovitá, pridáme lusky poprekrajované pozdĺžne, zalejeme vývarom. Pridáme curry korenie, čierne korenie a soľ, dusíme prikryté 5 minút.
- Po 5 minútach pridáme na plátky nakrájané ružičky karfiolu a dusíme prikryté ďalšie 2 minúty.
- Pridáme červenú šošovicu, zamiešame, opäť prikryjeme a dusíme 6 minút.
- Po odokrytí by už nemal byť takmer žiadny vývar v panvici. Pridáme citrónovú šťavu a pol lyžice oleja, premiešame. Prehrejeme a môžeme podávať, napríklad s ryžou.
- Podávame posypané sezamom a petržlenovou vňaťou.