Karfiol, brokolica, kuracie prsičká na karí korení

Autor receptu: ches

Prave som v casopise videla recept so surovinamy, ktore sa nachadzaju v mojej ladnicke . Tak som ho podla mojich vlastnosti pripravila. Prvy krat som pouzila kokosove mlieko a takto som ho upravila.:2 dl mlieka a 2 kl kokosu mleteho, spolu vymixovala a pouzila namiesto kupovaneho kokosoveho mlieka. Kari korenie: Koriandel, Kurkuma, Stiplava paprika, Muskatovy oriesok ml.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsicka si nakrajame na podlhovaste pasy a stavou 1 citrona , 2 male lyzicky mletej kurkumy spolu zmiesame a nechame v ladnicke marinovat 30 min. Medzi tym si dame na olej spenit cibulu s cesnakom., pridame posekane alebo pomlete mandle, kari korenie, koriandell ml., zazvor nakrajany alebo mlety, .vodu, bujon hydinovy, kokosove mlieko ,spolu povarime a mozeme vsetko vymixovat rucnym mixerom .
  2. Do hotoveho zakladu dame karfiol a brokoli ./môzu byt aj mrazene /.Asi 10min pomaly varime a pridame kuracie prsicka a bobkovy list, dosolime podla chuti a na miernom ohni dovarime 10 min. Posypeme petrzlenovou vnatou. Ja som mala prilohu: rezance . Pasuje k tomu aj ryza: Jasminova