Karé s bylinkami na víne (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Vytiahla som z mrazničky mäsko, ešte som netušila, čo to je. To je tak, keď si to neznačíte :) Po rozmrazení sa ukázalo krásne chudé karé naporcované na pekne hrubé stejky. Tak čo s ním? Uvidíte ..

Postup

  1. Mäso neporciujeme na hrubšie plátky, poprášime tymiánom, rozmarínom (mala som žiaľ sušené), pridáme chilli papričky a polejeme olivovým olejom. Nesolíme, premiešame a dáme odležať do chladu najlepšie na noc.
  2. N druhý deň som chilli vybrala (môžete ponechať, mne to takto stačilo) a mäsko nasolila. Jenskú misu som vystlala slaninkou a na ňu dala na mesiačiky nakrájanú cibuľu.
  3. Poukladala mäsko, navrch ešte dala pár kúskov slaniny a celé podliala bielym suchým vínom, cca 1,5 dl. Vodu žiadnu. Na víne samozrejme nešetríme, lebo inak si pokazíme celé jedlo. U nás vedie rizling.
  4. Pripravené do rúry. Piekla som asi hodinu, zakryté celý čas, predsa len, karé je chudé mäsko, nechcela som ho vysušiť.
  5. Upečené, voňavé po bylinkách a pikantné po vínku s tým správnym slaninovým šmakom :) Pozrite, koľko šťavy si to pustilo.
  6. Ako prílohu som urobila jednoduché zemiaky. Najradšej varím zemiaky v šupke, udržia si fantastickú chuť. Pokrájala som ich na krúžky, osolila, posypala tymiánom a poliala olivovým olejom. Dajú sa jesť aj samé :)
  7. A už je na tanieri. Podávame so šalátom, aký máte radi, ale stačí aj niečo jednoduché, ako napríklad táto mrkva :) Dobrú chuť.