Karamelovo-smotanová torta

nika168Nika168, 28 ročná žena, Čadca, 19. apríla 2017 21:37
Ďalšie jej recepty »

Karamelovo-smotanová torta Foto: nika168

Keď sa pečie s láskou... :D čo viac dodať - len vyskúšať a ochutnať :D

30 min
príprava
60 min
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
120 g
140 g (60-70%-ná)
150 g
6 ks
150 g
1 bal
1 bal
Plnka karamelová:
1 konzerva
150 g
Plnka smotanová:
2 tégliky (alebo termix)
250 g
1 bal
 (alebo rumová aróma)
Poleva:
100 g (alebo čokoláda na varenie)
1 PL (alebo kokosový olej)
Okrem toho:
 (alebo káva, sirup)

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si čokoládový korpus - zmäknuté maslo s práškovým a vanilínovým cukrom vymiešame, postupne primiešavame žĺtky. Vznikne nám krásny hladký krém. Horkú čokoládu s troškou masla rozpustíme nad parou. Nie horúcu ale mierne vychladenú ju pomaly prilievame do vyšľahaného masla s cukrom a vajciami. Postupne pridávame preosiatú múku s PDP. Nezľaknime sa tuhšej konzistencie cesta. Vyšľaháme si z bielkov sneh a zľahka ho zapracujeme do cesta. Vylejeme do tortového korpusu a pečieme pri teplote 160 stupňov 45 - 60 minút. To závisí od typu rúry. Cesto je ale dôležité piecť takto pomaly. Skúšame po 40 minútach špajlou a podľa toho dopekáme.

  2. 2

    Pripravíme si plnku z mascarpone s cukrom, do ktorého primiešame Pribináčiky a rum. Krém je ľahký a prudko jedlý. Kto má rád sladšie, pokojne môže pridať ešte med alebo cukor :D

  3. 3

    Pripravíme si ďalšiu plnku z karamelového Salka, ktoré kúpime hotové alebo si ho urobíme deň vopred z bieleho Salka, ktoré si 2,5 hodiny povaríme vo vode a necháme do druhého dňa vychadnúť. Je to na vás. Vyšľaháme pomaly Salko so zmäknutým maslom. Hotovo :D

  4. 4

    Upečený, vychladnutý a rozrezaný korpus polejeme buď uvarenou silnou kávou, sirupom ovocným alebo môžte použiť akýkoľvek džem podľa chuti. Mne sa osvedčil jahodový alebo malinový. Vytvára dobrý kontrast s krémami ale aj s čoko korpusom. Pripravené pláty plníme striedavo plnkami, ozdobíme čokoládovou polevou a čímkoľvek podľa fantázie. Torta je naozaj fantastická. Dobrú chuť

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist