Karamelová roláda
Foto: Mojaradost
Kakaová roláda s karamelovou plnkou je vynikajúca, u nás veľmi obľúbená.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
5 kusov |
|
7 PL |
|
7 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 PL holandské |
|
1 KL |
|
Plnka: | |
1 bal |
|
200 g |
|
Na potretie rolády: | |
|
|
Poleva: | |
150 g |
|
|
Postup
-
1
Piškóta: V nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli na hustú penu. Po jednom zašľaháme žĺtky, po lyžiciach pridáme cukor, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu, olej a preosiate kakao. Upečieme na plechu, vyloženom papierom na pečenie. Plech rozmer 30x40 cm. Teplota 180 °C 20 minút. Necháme krátko vychladnúť. Spolu s papierom zrolujeme a necháme vychladnúť.
- 2
Karamelová plnka: Maslo izbovej teploty vyšľaháme, pridáme po častiach karamelové Salko a vyšľaháme na hladký krém. Trochu si odložíme na potretie povrchu rolády, pod čokoládovú polevu. Maslo a Salko by mali mať rovnakú teplotu, aby sa plnka nezrazila.
- 3
Po vychladnutí z upečeného cesta papier stiahneme, potrieme ríbezľovým lekvárom a karamelovou plnkou. Znovu zrolujeme, povrch potrieme tenkou vrstvou karamelovej plnky a polejeme čokoládovou polevou. Krátko pred stuhnutím posypeme bielym zdobením alebo podľa vlastnej fantázie. Necháme stuhnúť, najlepšie do druhého dňa. Pokrájame horúcim nožom, aby poleva nepopraskala. Dobrú chuť!
Tiež karamelová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem pekne:))
veľmi sa mi páči :-)
Ďakujem pekne:))
Veľmi pekne ďakujem, ja pečiem podľa potreby, mám tiež niekoľko druhov druhov:))
Ďakujem, teším sa, že sa Vám roláda páči:))
Ďakujem veľmi pekne:))
Ďakujem, tú chuť určite poznáš:))
Keď je karamelové salko už sa nemusí variť, je už uvarené:)) Dostať ho bežne kúpiť v obchodoch.