Karamelová roláda

mojaradostMojaradost, 63 ročná žena, Ulany nad Zitavou, 7. novembra 2017 20:18
Ďalšie jej recepty »

Karamelová roládaFoto: Mojaradost

Kakaová roláda s karamelovou plnkou je vynikajúca, u nás veľmi obľúbená.

15
porcií
30 min
príprava
20 min
na 180 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Piškóta: V nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli na hustú penu. Po jednom zašľaháme žĺtky, po lyžiciach pridáme cukor, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu, olej a preosiate kakao. Upečieme na plechu, vyloženom papierom na pečenie. Plech rozmer 30x40 cm. Teplota 180 °C 20 minút. Necháme krátko vychladnúť. Spolu s papierom zrolujeme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Karamelová plnka: Maslo izbovej teploty vyšľaháme, pridáme po častiach karamelové Salko a vyšľaháme na hladký krém. Trochu si odložíme na potretie povrchu rolády, pod čokoládovú polevu. Maslo a Salko by mali mať rovnakú teplotu, aby sa plnka nezrazila.

  3. 3

    Po vychladnutí z upečeného cesta papier stiahneme, potrieme ríbezľovým lekvárom a karamelovou plnkou. Znovu zrolujeme, povrch potrieme tenkou vrstvou karamelovej plnky a polejeme čokoládovou polevou. Krátko pred stuhnutím posypeme bielym zdobením alebo podľa vlastnej fantázie. Necháme stuhnúť, najlepšie do druhého dňa. Pokrájame horúcim nožom, aby poleva nepopraskala. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist