Karamelová roláda

Karamelová roláda

Autor receptu: mojaradost

Kakaová roláda s karamelovou plnkou je vynikajúca, u nás veľmi obľúbená.

15
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Piškóta: V nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli na hustú penu. Po jednom zašľaháme žĺtky, po lyžiciach pridáme cukor, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu, olej a preosiate kakao. Upečieme na plechu, vyloženom papierom na pečenie. Plech rozmer 30x40 cm. Teplota 180 °C 20 minút. Necháme krátko vychladnúť. Spolu s papierom zrolujeme a necháme vychladnúť.
  2. Karamelová plnka: Maslo izbovej teploty vyšľaháme, pridáme po častiach karamelové Salko a vyšľaháme na hladký krém. Trochu si odložíme na potretie povrchu rolády, pod čokoládovú polevu. Maslo a Salko by mali mať rovnakú teplotu, aby sa plnka nezrazila.
  3. Po vychladnutí z upečeného cesta papier stiahneme, potrieme ríbezľovým lekvárom a karamelovou plnkou. Znovu zrolujeme, povrch potrieme tenkou vrstvou karamelovej plnky a polejeme čokoládovou polevou. Krátko pred stuhnutím posypeme bielym zdobením alebo podľa vlastnej fantázie. Necháme stuhnúť, najlepšie do druhého dňa. Pokrájame horúcim nožom, aby poleva nepopraskala. Dobrú chuť!