Karamelová bábovka

svedka - fotkasvedka, 23. augusta 2020
Karamelová bábovka
Foto: svedka
10 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Suroviny

300 g
1 bal.
1/2 KL
4,5 dcl
1,5 KL
2 dcl
3 PL
5 ks
Na vymastenie formy:
Na vysypanie formy:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a na nízkych otáčkach postupne po jednom zašľahávame vajcia. Primiešame Salko a nakoniec ostatné suroviny okrem kakaa.

  2. 2

    Tretinu cesta odoberieme a zamiešame doň kakao.

  3. 3

    Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme kokosom.

  4. 4

    Do formy nalejeme svetlé cesto a potom kakaové, nožom trošku popremiešame - nemusíme.

  5. 5

    Pečieme na nízkej priečke vo vyhriatej rúre 50 minút pri teplote 175 °C. Výborná šťavnatá hutnejšia bábovka, ideálne podávaná so šľahačkou :)

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pekná bábovka, krásne upečená. Škoda, že nie je vidieť na reze, bola by ešte lákavejšia. Ja sa ale zamýšľam, či nie je presladená. Salko má v sebe veľa cukru plus 2 dcl cukru - a možno nie je.
@svedka (24.8.2020 06:41)
Super foto v reze. Vypadá trochu hutněji, ale mně to nevadí. Naopak! Žádná pěnovka, která zmizí v ústech dřív než jeden polkne. Receptík mě láákáá!