Foto: svedka
10 minút
príprava
príprava
50 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
300 g |
|
1 bal. |
|
1/2 KL |
|
4,5 dcl |
|
1,5 KL |
|
2 dcl |
|
3 PL |
|
5 ks |
|
Na vymastenie formy: | |
|
|
Na vysypanie formy: | |
|
Postup
-
1
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a na nízkych otáčkach postupne po jednom zašľahávame vajcia. Primiešame Salko a nakoniec ostatné suroviny okrem kakaa.
- 2
Tretinu cesta odoberieme a zamiešame doň kakao.
- 3
Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme kokosom.
- 4
Do formy nalejeme svetlé cesto a potom kakaové, nožom trošku popremiešame - nemusíme.
- 5
Pečieme na nízkej priečke vo vyhriatej rúre 50 minút pri teplote 175 °C. Výborná šťavnatá hutnejšia bábovka, ideálne podávaná so šľahačkou :)
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
:)
Super foto v reze. Vypadá trochu hutněji, ale mně to nevadí. Naopak! Žádná pěnovka, která zmizí v ústech dřív než jeden polkne. Receptík mě láákáá!