Hrušková štrúdľa
Karamelizovaná hrušková štrúdľa s mascarpone a orechmi
Autor receptu: ellie17
Je to tá moja klasická vaľkaná štrúdľa,
ktorú robím už roky, len teraz v ešte
zaujímavejšej verzii.* Stále zostáva ten
pocit istoty, že sa cesto aj náplň krásne
podaria, len sa všetci pri stole pýtajú,
čo som v nej tentoraz vylepšila. Pekne
drží tvar, dobre sa krája a vyzerá pri
servírovaní modernejšie.
|
8 porcií |
25 minút príprava |
30 minút na 190 °C |
Postup
- Z múky, soli, vajca, vody a oleja vypracujeme hladké, pružné cesto. Zakryjeme a necháme odpočívať 20 minút.
- Hrušky ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
- Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cukor, necháme jemne skaramelizovať a prisypeme hrušky. Dochutíme škoricou a citrónovou šťavou, krátko podusíme, nech sa odparí šťava. Necháme vychladnúť.
- Mascarpone zmiešame s mletými orechmi.
- Cesto vyvaľkáme na veľmi tenko, posypeme strúhankou.
- Natrieme mascarpone s orechmi, pridáme karamelizované hrušky, zrolujeme.
- Štrúdľu preložíme na plech, potrieme maslom.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C približne 30 minút dozlatista.
- Necháme mierne vychladnúť a môžeme podávať.