Kapustové pagáčiky fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 17. februára 2011
Kapustové pagáčiky (fotorecept)
Foto: dorisa

Recept na tieto pagačiky som dostala mailom od spoluvarechačok. Mala som udusenú kapustu, tak som ich skusila upiecť. Podotýkam,že som v živote neupiekla dobré Zobraziť celý popisRecept na tieto pagačiky som dostala mailom od spoluvarechačok. Mala som udusenú kapustu, tak som ich skusila upiecť. Podotýkam,že som v živote neupiekla dobré škvarkové, tak som skusila tieto. Dúfam, že som v popise nič nezabudla,keď som improvizovala.

80
porcií
30 minút
príprava
30-35 minút
na 200 °C

Suroviny

650 g
32 g, (sušene 1ks)
1 PL
300 g, uvarene, rozpučené
300 g
5 PL
200 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Recept na originálnu dusenu kapustu: kapustu posekame nadrobno, osolime a nechame postat 15 min. Ona trochu tak "sadne"Do dostatocne velkeho hrnca dame rozpalit 4-5 PL oleja a pridame kapustu. Ohen stišime a na miernom ohni za obcasneho premiesania kapustu udusime (sparime).Kapusta ma byt mäkka, ale zaroven aj ostane trochu chrumkava.ked mame kapustu mäkkú, pridame cukor, okorenime ( korenie nemusite lutovat, moja kapusta zdala sa, ze je dost korenista, ale potom v ceste sa to akosi stratilo) a este chvilu poprazime za staleho miesania. Odstavime a nechame poriadne vychladnut. Ak budem nabudce robit, tak si ju uz urobim urcite vopred.(poznamka autorky adrika280-mimibazar...) Najzdlhavejsie na tomto recepte bola kapusta aj s procesom chladenia.

    Kapustové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvaríme si zemiaky a popučime ich.

    Kapustové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z mlieka, droždia cukru spravíme kvasok, tento vlejeme do mukovej zmesi.

    Kapustové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na spodok misky dáme zemiaky, na to dáme mukovú zmes s kvaskom , vylejeme kyslu smotanu, pridáme olej a zamiešame. Cesto bolo huste, tak som pridala mlieko.

    Kapustové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom pridáme kapustu udusenú podla receptu a ochladenu. Ja som mala polotovar, chcela som kapustu k pečenemu mäsu,ale nakoniec som to nevarila,kapusta mi ostala) Vypracujeme cesto.

    Kapustové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto nechame odpočinut asi 20 minút.

    Kapustové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom ho dopracujeme na doske, na spodok dame hladkú múku. Cesto nechame zas chvilu odpočinuť.

    Kapustové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom ho rozvaľkáme na doske( malo byt cca2 cm,ja som dala menej-vraj padaju potom) a formičkou vykrajujeme kolieska.

    Kapustové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Tieto dávame na plech, ktorý sme pokryli papierom na pečenie. Nechame ich zas podkysnúť.

    Kapustové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Potom každý kusok potrieme rozšľahaným vajcom (može byt trocha aj s vodou) a posypeme alebo rascou, sezamovými,alebo ľanovými semienkami a morskou soľou.

    Kapustové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 35 minut, kým nie su pekné. Pagáčiky boli veľmi chutné, vraj su lepšie na druhý deň,ale to sa mi nepodarilo zistiť, zjedli sa všetky.

    Kapustové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

honestka
tolko dobrych pagacov, ktore skor robit? vsetky su velmi dobre vyzerajuce od spolahlivych gazdiniek. kapustu mozem vzdy vsetky druhy, takze asi tieto budu rychlo. vdaka Dorisa!
jerica
@dorisa výborný nápad s tou kapustou , robila som v sobotu pagáčiky zo zemiakoveho cesta , recept mám od kamarátky, vyskúšaný, robila som ho podľa receptu bolo toho na 4 plechy, keď si pozriem varechu a nebude taký recept v ponuke , tak ho pridám, pagáčiky z dvoch plechov išli do mrazáku , ostané deťom a niečo ostalo aj pre návštevu.
bejaja
máš ich pekné,vydarili sa ti, mňam, ....mala si priniesť ochutnať :))
frezia68
Práve som zajtra chcela dať na Varechu :-))) no čo už? Kapusta bude na fliačky... pekné sa Ti vydarili.
klaura
krásne pagáčiky ... takú chuť som na ne dostala ...
klaura
@dorisa , a mohla by sa použiť nakrájaná a udusená sudová kapusta ? asi vyskúšam s ňou ...
evanaaa
S kapustou som nejedla, môžu byť ozaj dobré, len by mi stačilla aj štvrťka , na jeden plech. A Dorisa, tá múková zmes je múka, korenie a soľ?
evanaaa
A ešte, máš tam droždie sušené, môže byť aj čerstvé? Ale zasa, ak by som robila len štvrtinové množstvo, asi by ho bolo málo delené 4-ma.
dorisa
@evanaaa , ano(muka,soľ, korenie) droždie može byt aj čerstvé, v rozpise je 32 g(alebo jeden sačok sušeného) doplním aj do receptu. Z celého množstva som mala 80 kuskov,ale som ich robila nižšie,ako píšu, takže by si ich mohla mat cca 20 kúskov(1/4). Ďakujem za komentáre,potešili ste ma všetci, su to moje prvé jedlé pagáčiky:))))).
dorisa
@klaura , podla mna by si mohla použiť aj kyslu kapustu, len si ju nakrajaj najemno.Ja som použila kapustu, čo som mala ku mäsu nachystanu,ale nejako nam nešlo, tak som mäso dala do mrazničky a kapustu (trocha som ju v chopri rozomlela) a šup do cesta.Zato som priložila aj originál receptu- prípravy kapusty do pagačikov. Potom sa pochvaľ.
dorisa
@evanaaa , ved v rozpise je aj gramáž čerstvého droždia:)už som sa nepamatala:)
alexdidi
Vydarené pagáčiky, ja skúsim tiež s tou kyslou kapustou...
marianna76
Dík, že ich dávaš aj na FB, ukladám si. takto sa parádne tvoje recepty dozvedia aj tí, čo na vareche nie sú.
betty21
Aj ja som ich mala z mailu. Skúsila som, je ich veľmi veľa. Keď sa nezjedia, môžu sa dať do mraziaka. Po odmrazení sú ako čerstvé. Sú šťavnaté. Mne aj synovi chutili veľmi, manželovi mnej. Možno dám na budúce menej kapusty, ja totiž robím takmer všetko od oka. Kapustu je potrebné poriadne okoreniť a posoliť, myslím, že sa tak zvýrazní chuť:)
dorisa
@betty21 , ja som tiež mala kapustu udusená a ochutenú už predtym, tak som potom tiež len od oka davala,nevažila som ju, ved konzistencia sa dá potom dotvoriť hl.mukou,alebo pridaním mlieka. U nas sa zjedli šup, šup, vnučka pochvalovala, a priateľ? ten zje, len aby bolo čo najviac:) ďakujem za radu o zmrazení.
evanaaa
Dík, Dorisa, za vysvetlenie, ja som zle chápala, myslela som, že 32 g -1 sáčok suš. droždia, a to je čersvé, suš. je v zátvorke.
cinkla
Aj ja sa na ne tesim. Este som ich nikdy sama nepiekla,ale akesi podobne sme kedysi doma robievali ......
cinkla
Az teraz som zbadala, ze nerozumiem tomu oleju v recepte . Ako je to ? 5 ml +100 PL ? Co to znamena ? Prosim !
dorisa
@cinkla , teraz so si všimla, zle to naskočilo- 5PL dáš do kapusty,ked ju dusíš a 100 ml do cesta,ked ho spracovávaš. Dúfam,že je to už dobre.
bejda7
Pagáčiky máš veľmi pekné,hneď by som si uchmatla:))
tizian1cat
doris, práve som ich dopiekla, celý byt nádherne vonia a priznám sa 2 horúce sú uz v brusku, díky za skvelý recept!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia