Foto: hviezdickaz
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme trochu papriky.
-
2
Pridáme kyslú kapustu aj s nálevom. Keďže koreniny sú už v nej - korenie, rasca, soľ , nemusíme ich pridávať.
-
3
Pridáme nakrájanú klobásku.
-
4
Ja pridávam trochu paradajkového pretlaku - asi tak 2 pol.lyžice. Necháme variť na miernom ohni,cca. 30 min.
-
5
Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, trochu dosolíme. Zemiaky uvaríme domäkka.
-
6
Nakoniec prilejeme smotanu ,v ktorej je rozhabarkovaná múka a polievku prevaríme .
-
7
Pridáme ešte na dochutenie prelisovaný cesnak a polievku vypneme. Cesnak neprevárame,inak stratí chuť.
Diskusia k receptu