Kapustová haruľa

Autor receptu: izabella929

Jednoduché a fajnové jedlo...opäť som mala príležitosť použiť zbytky z nedelného obedu, tentoraz mi zostali prsíčka..

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky očistím a postrúham.Do rajnice dám lyžicu oleja a pokrájam do neho cibuľu.Sudovú kapustu pokrájam na menšie kúsky a pridám ju na cibuľu.Spolu podusím s pridaním mletého korenia.Všetko nechám dobre upražiť.Keď je totové, nechám chvíľku vychladiť a potom kapustu zmiešam s postrúhanými zemiakmi.Pridám pokrájaný cesnak, hladkú múku 1 vajce a urobím cesto. Takého kapustové haruľky opečiem z oboch strán an horúcom oleji. Kuracie mäsko zo zbytkov nedelného obedu pokrájam na kocočky, pridám postrúhaný syr a uhorku pokrájanú na kocky.Na upečené haruľky rozdelím mäskovú zmes
  2. posypem syrom a chvíľku prikryjem tanierom, pretože haruľky sú ešte horúce a syr sa na nich ľahko rozpustí.Ako prílohu môžme dať ľubovolné šaláty, uhorky , proste čo nám chutí..