Kapustová haruľa
Autor receptu: izabella929
Jednoduché a fajnové jedlo...opäť som mala príležitosť použiť zbytky z nedelného obedu,
tentoraz mi zostali prsíčka..
4 porcie |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky očistím a postrúham.Do rajnice dám lyžicu oleja a pokrájam do neho cibuľu.Sudovú kapustu pokrájam na menšie kúsky a pridám ju na cibuľu.Spolu podusím s pridaním mletého korenia.Všetko nechám dobre upražiť.Keď je totové, nechám chvíľku vychladiť a potom kapustu zmiešam s postrúhanými zemiakmi.Pridám pokrájaný cesnak, hladkú múku 1 vajce a urobím cesto. Takého kapustové haruľky opečiem z oboch strán an horúcom oleji. Kuracie mäsko zo zbytkov nedelného obedu pokrájam na kocočky, pridám postrúhaný syr a uhorku pokrájanú na kocky.Na upečené haruľky rozdelím mäskovú zmes
- posypem syrom a chvíľku prikryjem tanierom, pretože haruľky sú ešte horúce a syr sa na nich ľahko rozpustí.Ako prílohu môžme dať ľubovolné šaláty, uhorky , proste čo nám chutí..