Foto: Havino
Tieto kapustníky máme veľmi radi, robíme ich pravidelne v zime keď je kyslá kapusta na dosah.
na 170 °C
Postup
-
1
Múka polohrubá, hladká, pol na pol, soľ, kvások, vajce, žltok, olej, mlieko, vymiešame hladké cesto, ktoré necháme kysnúť.
-
2
Pokiaľ cesto kysne, pripravíme si plnku. Mala som z predošlého dňa uvarené, popučené zemiaky.
-
3
Do misy si dáme kyslú kapustu. Ja mám aj v súdku,ale teraz som použila v pohári od @sovka a @remcula,robila som aj takú, je výborná.
-
4
Ku kyslej kapuste pridáme varené zemiaky,nie veľa, len tak pre chuť, kyslá kapusta musí v plnke prevládať. Uškavríme si slaninu a zmiešame do kopy. Posolíme, pridáme korenie mleté.
-
5
Vykysnuté cesto vyváľame, ako na parené buchty, ja si vykrajujem okrúhlou formičkou a plníme plnkou. Plnku niekedy robím len zo samotnej kyslej kapusty, bez zemiakov,ale so slaninkou. Vtedy si na panvici uškvarím slaninu, pridám kyslú kapustu, soľ podľa potreby, korenie a len tak nechám zletniť kapustu, vychladnutou plníme. Naplnené necháme podkysnúť 10 - 15 min, nepotieram ich pred pečením ničím až ked ich vyberiem z rúry ich za horúca potriem olejom.
Diskusia k receptu