Kapor na modro

Autor receptu: johny46

Keďže sa blížia vianoce ,pridám viacero úprav na spracovanie kapra.Ja sám viem kapra urobiť na 116 spôsobov.Teraz dám zopár najpopulárnejších receptov,keď vynechám kapra na masle,a vyprážaného kapra . To sú asi najpoužívanejšie úpravy kapra na slovensku,aj keď podľa mňa sú dobré všetky, ak sa správne a hlavne s láskou pripravia.

Postup

  1. Očisteného kapra naporcujeme . Kožu potrieme octom aby zmodrala.Necháme asi 20 minút postáť. Všetky ostatné suroviny nakrájame na tenké kolieska,aj huby a cesnak a dáme variťpodliate vodou.Samozrejme osolíme a pridáme všetky koreniny podľa chuti. Dusíme asi štvrť hodiny,potom pridáme porcie kapra,ktorého sne osolili a dusíme kým nie je ryba mäkká. Uvarenú rybu opatrne vyberieme ,aby sa nerozpadla a servírujeme poliate vývarom a roztopeným maslom.Najlepšie je to so zemiakovou kašou.