Kapor na mlynársky spôsob (fotorecept)

Autor receptu: evusik

dnes som zase varila pre mojich chlapov (pre dvoch zo štyroch) a na rad prišla ryba... chlapi sa z ryby moc nenajedia, ale príloha je taká sýta, že to vyváži... chlapi si pochvaľovali - rybka bola šťavnatá a príloha mierne pikantná... a ja spokojná, že im chutí

20 minút
príprava
30/10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ako základ použijeme slaninu, najskôr som dala obyčajnú, nakrájanú nadrobno a tú som opražila na suchej panvici, bez oleja, slanina sa vyškvarí a na nej pokračujeme - prihodíme nakrájanú, prerastenú slaninu a cibuľu a jemne ich opražíme... pridáme nasekaný cesnak, poprášime červenou pálivou aj sladkou paprikou, chvíľu miešame a zalejeme vodou... pridáme šampiňóny, pokrájanú papriku a paradajky, osolíme, okoreníme a pod pokrievkou dusíme až do zmäknutia zeleniny...
  2. potom pridáme 2-3 lyžice kyslej smotany, zamiešame a už nevaríme
  3. uvaríme cestoviny, netreba ich variť do mäkka, budú sa ešte zapekať
  4. podkovičky z kapra umyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladkej múke do ktorej pridáme trochu červenej papriky a drvenej rasce... podkovičky opečieme na oleji a odložíme do tepla
  5. do zapekacej misy dáme uvarené cestoviny a dusenú zeleninu, dobre premiešame... navrch poukladáme podkovičky kapra a potrieme ich kyslou smotanou s pridaním trochu červenej papriky
  6. dáme zapiecť do horúcej rúry na 10 minút
  7. trochu vzdialený pohľad zblízka...