Foto: sonulienka
Dostali sme od kamaráta rybára dvoch krásnych kráľovských kaprov a dnes sme sa na jednom s nich hostili.
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny, žiaľ tu mi chýba petržlenová vňať limetkové listy, zemiaky,citrón a maslo. Dúfam, že mi to prepáčite. Neuvádzam presne koľko čoho som použila lebo je na každom koľko spotrebuje aká je veľká rodina a ako kto má rád napr.cesnak alebo čili.
-
2
Ako som už písala nie všetky suroviny mám nafotené. Kapra si rozporcujeme, posolíme natrieme olivovým olejom a cesnakom rozmiešaným s pomletými čili papričkami a necháme dve hodiny odležať.
-
3
Pokiaľ nám kapor odpočíva si očistíme zemiačiky v mojom prípade mini a dáme si ich fritovať tak asi trištvrte hodiny pred dopekaním kapra.
-
4
Kapor si už odpočinul-namarinoval sa, obalíme ho v hladkej múke.
-
5
A teraz ide na panvicu kde sme si dali zohriať olej.Tu už je druhá várka.
-
6
Po opečení dáme odkvapkať na papierové osúšky
-
7
Pokiaľ sa nám kapor opeká si pripravíme maslo v ktorom rozmiešame cesnak-čiže cesnakové maslo.
-
8
No a zemiačky máme hotové kapra tiež ideme servírovať. Keď už máme kapra na tanieri potrieme ho cesnakovým maslom a posypeme petržlenovou vňaťou, ozdobíme citrónom čo si potom pokvapkáme na kapra a limetkovými listami.. Nech sa páči dobrú chuť. A je výborný manžel má veľmi rád ryby a tento raz som dostala veľkú pochvalu. Hahaha-"samochvála smrdí".Ale pochvalu som naozaj dostala.
-
9
A manžel pridal vínko aby mal kapor v čom plávať.
Diskusia k receptu