Kapor na cesnaku a čili papričkách - fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 1. júna 2012

Dostali sme od kamaráta rybára dvoch krásnych kráľovských kaprov a dnes sme sa na jednom s nich hostili.

240 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, žiaľ tu mi chýba petržlenová vňať limetkové listy, zemiaky,citrón a maslo. Dúfam, že mi to prepáčite. Neuvádzam presne koľko čoho som použila lebo je na každom koľko spotrebuje aká je veľká rodina a ako kto má rád napr.cesnak alebo čili.

    Kapor na cesnaku a čili papričkách - fotorecept - obrázok 1
  2. 2

    Ako som už písala nie všetky suroviny mám nafotené. Kapra si rozporcujeme, posolíme natrieme olivovým olejom a cesnakom rozmiešaným s pomletými čili papričkami a necháme dve hodiny odležať.

    Kapor na cesnaku a čili papričkách - fotorecept - obrázok 2
  3. 3

    Pokiaľ nám kapor odpočíva si očistíme zemiačiky v mojom prípade mini a dáme si ich fritovať tak asi trištvrte hodiny pred dopekaním kapra.

    Kapor na cesnaku a čili papričkách - fotorecept - obrázok 3
  4. 4

    Kapor si už odpočinul-namarinoval sa, obalíme ho v hladkej múke.

    Kapor na cesnaku a čili papričkách - fotorecept - obrázok 4
  5. 5

    A teraz ide na panvicu kde sme si dali zohriať olej.Tu už je druhá várka.

    Kapor na cesnaku a čili papričkách - fotorecept - obrázok 5
  6. 6

    Po opečení dáme odkvapkať na papierové osúšky

    Kapor na cesnaku a čili papričkách - fotorecept - obrázok 6
  7. 7

    Pokiaľ sa nám kapor opeká si pripravíme maslo v ktorom rozmiešame cesnak-čiže cesnakové maslo.

    Kapor na cesnaku a čili papričkách - fotorecept - obrázok 7
  8. 8

    No a zemiačky máme hotové kapra tiež ideme servírovať. Keď už máme kapra na tanieri potrieme ho cesnakovým maslom a posypeme petržlenovou vňaťou, ozdobíme citrónom čo si potom pokvapkáme na kapra a limetkovými listami.. Nech sa páči dobrú chuť. A je výborný manžel má veľmi rád ryby a tento raz som dostala veľkú pochvalu. Hahaha-"samochvála smrdí".Ale pochvalu som naozaj dostala.

    Kapor na cesnaku a čili papričkách - fotorecept - obrázok 8
  9. 9

    A manžel pridal vínko aby mal kapor v čom plávať.

Diskusia k receptu

fialka49
Nemaj výčitky z chvály, takto pripravená rybka je naozaj dobrá a keď manžel vie, že ryba musí trikrát plávať, je treba iba popriať: Dobrú chuť!
margaretka28
Ten obrázok hovorí za všetko,aj my máme radi rybu takto,len tie čili papričky som ešte neskúšala na rybu,tak sa nechám inšpirovať.:-)))
margaretka28
A ešte som zabudla,už dlhšie si všímam to krásne červené prestieranie,aj mne by sa také hodilo do kuchyne.
valeri
výborný recept, je dobré mať kamaráta rybára. Môj syn je RYBÁR telom a dušou, vyhráva ceny na pretekoch, preto ryby domov nenosí, keď majú podváhu, tak ich pustí a keď uloví nejaký kapitálny kúsok, tak mi povie, že toho bolo škoda na pekáč :-))))))) :-((((
sonulienka
Ďakujem všetkým - @magdalenka28 tie bodkované veci kupujem u nás v BB je taký obchod,je to síce drahšie ale som na to zaťažená tak si to doprajem.@valeri no to je škoda, že nenosí rybky domov sú zdravé a dobré.
mataliptak
tak za tento receptík Ťa chválim aj ja a velmi ... robievam podobne a viem , že to je vynikajúce a krásne úvodné foto , nádherné prestieranie , no čo viac dodať.... :-)
afataga
vsetko kde je chilli a cesnak je dobre :-) a este to aj dobre vyzera
sonulienka
@danculka už som aj na Teba myslela čo je s Tebou prečo si sa odmlčala či si prestala vypekať a variť? No vidíš ako mi je dobre a keď ryba pýta piť čo s ňou????
cica2
hneď by som si prisadla, vyzerá to super! :-)
rybarkuchar
jednoduché a perfektné. Takto pripravený kapor môže klnkurovať aj ušľachtilejším rybám.
sonulienka
@rybarkuchar ďakujem mám dobré receptíky na ryby dostala som e mail od bývalej kolegyne tam si len kliknem akú rybu mám a receptov na každú je veľa neviem čo si mám vybrať. Tento sa mi ale veľmi páčil a nesklamal ma.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia