Kapor na cesnaku a čili papričkách - fotorecept
Autor receptu: sonulienka
Dostali sme od kamaráta rybára dvoch krásnych kráľovských kaprov a dnes sme sa na
jednom s nich hostili.
Postup
- Pripravíme si suroviny, žiaľ tu mi chýba petržlenová vňať limetkové listy, zemiaky,citrón a maslo.
Dúfam, že mi to prepáčite.
Neuvádzam presne koľko čoho som použila lebo je na každom koľko spotrebuje aká je veľká rodina a ako kto má rád napr.cesnak alebo čili.
- Ako som už písala nie všetky suroviny mám nafotené.
Kapra si rozporcujeme, posolíme natrieme olivovým olejom a cesnakom rozmiešaným s pomletými čili papričkami a necháme dve hodiny odležať.
- Pokiaľ nám kapor odpočíva si očistíme zemiačiky v mojom prípade mini a dáme si ich fritovať tak asi trištvrte hodiny pred dopekaním kapra.
- Kapor si už odpočinul-namarinoval sa, obalíme ho v hladkej múke.
- A teraz ide na panvicu kde sme si dali zohriať olej.Tu už je druhá várka.
- Po opečení dáme odkvapkať na papierové osúšky
- Pokiaľ sa nám kapor opeká si pripravíme maslo v ktorom rozmiešame cesnak-čiže cesnakové maslo.
- No a zemiačky máme hotové kapra tiež ideme servírovať.
Keď už máme kapra na tanieri potrieme ho cesnakovým maslom a posypeme petržlenovou vňaťou, ozdobíme citrónom čo si potom pokvapkáme na kapra a limetkovými listami..
Nech sa páči dobrú chuť.
A je výborný manžel má veľmi rád ryby a tento raz som dostala veľkú pochvalu.
Hahaha-"samochvála smrdí".Ale pochvalu som naozaj dostala.
- A manžel pridal vínko aby mal kapor v čom plávať.