Kapor na cesnaku a čili papričkách - fotorecept

Autor receptu: sonulienka

Dostali sme od kamaráta rybára dvoch krásnych kráľovských kaprov a dnes sme sa na jednom s nich hostili.

240 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny, žiaľ tu mi chýba petržlenová vňať limetkové listy, zemiaky,citrón a maslo. Dúfam, že mi to prepáčite. Neuvádzam presne koľko čoho som použila lebo je na každom koľko spotrebuje aká je veľká rodina a ako kto má rád napr.cesnak alebo čili.
  2. Ako som už písala nie všetky suroviny mám nafotené. Kapra si rozporcujeme, posolíme natrieme olivovým olejom a cesnakom rozmiešaným s pomletými čili papričkami a necháme dve hodiny odležať.
  3. Pokiaľ nám kapor odpočíva si očistíme zemiačiky v mojom prípade mini a dáme si ich fritovať tak asi trištvrte hodiny pred dopekaním kapra.
  4. Kapor si už odpočinul-namarinoval sa, obalíme ho v hladkej múke.
  5. A teraz ide na panvicu kde sme si dali zohriať olej.Tu už je druhá várka.
  6. Po opečení dáme odkvapkať na papierové osúšky
  7. Pokiaľ sa nám kapor opeká si pripravíme maslo v ktorom rozmiešame cesnak-čiže cesnakové maslo.
  8. No a zemiačky máme hotové kapra tiež ideme servírovať. Keď už máme kapra na tanieri potrieme ho cesnakovým maslom a posypeme petržlenovou vňaťou, ozdobíme citrónom čo si potom pokvapkáme na kapra a limetkovými listami.. Nech sa páči dobrú chuť. A je výborný manžel má veľmi rád ryby a tento raz som dostala veľkú pochvalu. Hahaha-"samochvála smrdí".Ale pochvalu som naozaj dostala.
  9. A manžel pridal vínko aby mal kapor v čom plávať.