Kanapky z krvavničky a tlačenky so slivkovým čatní

Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 1. januára 2019 14:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Kanapky z krvavničky a tlačenky so slivkovým čatníFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
45 min
príprava

Suroviny

2 plátky
4 plátky
1 ks
1 PL
10 g
 (čerstvé alebo kompót)
Slivkové čatní:
500 g
100 g
1 PL
1 ks
4 ks
200 g
100 ml
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Z opečeného chleba vykrojíme kolieska s priemerom 2–3 cm. Krvavničku nakrájame na kolieska a zľahka opečieme na masti z obidvoch strán. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Z tlačenky vykrojíme kolieska s rovnakým priemerom ako krvavničky.

  3. 3

    Slivkové čatní: Čatní pripravíme tak, že v hrnci rozohrejeme bravčovú masť, orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme vykôstkované slivky, cukor, koreniny a nakoniec ocot. Varíme na miernom ohni pol hodiny za občasného miešania. Dochutíme soľou.

  4. 4

    Na chlieb položíme koliesko tlačenky, potrieme jemnou vrstvou čatní, navrch položíme opečenú krvavničku. Dozdobíme majonézou a čerešňou.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist