Jednohubky
Jednohubky

Kanapky z krvavničky a tlačenky so slivkovým čatní

Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 1. januára 2019
Kanapky z krvavničky a tlačenky so slivkovým čatní
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

2 plátky
4 plátky
1 ks
1 PL
10 g
 (čerstvé alebo kompót)
Slivkové čatní:
500 g
100 g
1 PL
1 ks
4 ks
200 g
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z opečeného chleba vykrojíme kolieska s priemerom 2–3 cm. Krvavničku nakrájame na kolieska a zľahka opečieme na masti z obidvoch strán. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Z tlačenky vykrojíme kolieska s rovnakým priemerom ako krvavničky.

  3. 3

    Slivkové čatní: Čatní pripravíme tak, že v hrnci rozohrejeme bravčovú masť, orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme vykôstkované slivky, cukor, koreniny a nakoniec ocot. Varíme na miernom ohni pol hodiny za občasného miešania. Dochutíme soľou.

  4. 4

    Na chlieb položíme koliesko tlačenky, potrieme jemnou vrstvou čatní, navrch položíme opečenú krvavničku. Dozdobíme majonézou a čerešňou.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Tak toto je luxus a kedze aj oci jedia, slintam ako Pavlovov pes. Da sa to pripravit aj doma a ohurit navstevu. Viem si to predstavit s dobre chladenym pivom. Mnam.

Pridaj komentár k receptu: