Kalerábový prívarok s opekanou neúdenou klobásou na červenom víne fotorecept
Foto: izabella929
Minulý rok som mala dosť slabú úrodu kalerábu, ale aj ten sa mi začína v pivnici kaziť, treba ho čo najskôr spotrebovať...robievam polievky, ale Zobraziť celý popisMinulý rok som mala dosť slabú úrodu kalerábu, ale aj ten sa mi začína v pivnici kaziť, treba ho čo najskôr spotrebovať...robievam polievky, ale teraz som ho urobila ako prívarok..vynikajúce jedlo..
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks stredný |
|
1 ks |
|
1/2 PL |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
2 PL |
|
100 ml |
|
1/2 ks citróna |
|
250 g |
|
200 ml |
|
príloha: | |
|
|
|
Postup
-
1
kaleráb gigant som ošúpala..
-
2
pokrájala som ho na malé kocky..
-
3
poriadne umyla...do rajnice som dala trošku oleja, pokrájala cibuľu a podusila iba do sklovita...hneď som pridala kocky klarábu.. iba chvíľku orestovala..
-
4
podliala vodou, ale iba toľko vody som pridala, aby bol kaleráb ponorený vo vode...pridala som soľ a štipku cukru...varila pod pokrievkou ...do mäkka...
-
5
keď bol kaleráb mäkký, ododbrala som z neho za jednu naberačku, dala do mixéra a celkom som ho rozmixovala....to pre zahustenie..v smotane som rozmiešala za 2 lyžice hladkej múky a pridala som ku kalerábu a nechala na slabom plameni prejsť varom,,,treba občas pomiešať,,, do hotového prívarku som pridala šťavu z jedného citrónu a pokrájanú petržlenovú vňať..
-
6
pokiaľ sa kaleráb dusil, očistila som zemiaky, pokrájala na mesiačiky a uvarila v osolenej vode..potom scedila a posypala petržlenovou vňaťkou.. pripravila som si klobásu, ktorú som vybrala z mrazničky a nechala chvíľu roztopiť..
-
7
pripravila som si panvicu, naliala červené víno a vložila som klobásku a nechala pod pokrievkou najprv podusiť..víno som stále podlievala podľa potreby..
-
8
napokon som ju odkryla a nechala opiecť na vlastnom tuku už iba chvíľku..
-
9
zemiaky som uložila na tanier, pridala som prívarok a na stred som položila klobásku...ozdobila použitými surovinami citrónom a petržlenovou vňaťkou.. prejem vám dobrú chuť...príma jedlo...
Diskusia k receptu