Kalerábový prívarok s opekanou neúdenou klobásou na červenom víne fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 6. februára 2014

Minulý rok som mala dosť slabú úrodu kalerábu, ale aj ten sa mi začína v pivnici kaziť, treba ho čo najskôr spotrebovať...robievam polievky, ale Zobraziť celý popisMinulý rok som mala dosť slabú úrodu kalerábu, ale aj ten sa mi začína v pivnici kaziť, treba ho čo najskôr spotrebovať...robievam polievky, ale teraz som ho urobila ako prívarok..vynikajúce jedlo..

2
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks stredný
1 ks
1/2 PL
podľa chuti
štipka
2 PL
100 ml
1/2 ks citróna
250 g
200 ml
príloha:




Postup

  1. 1

    kaleráb gigant som ošúpala..

    Kalerábový prívarok s opekanou neúdenou klobásou na červenom víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pokrájala som ho na malé kocky..

    Kalerábový prívarok s opekanou neúdenou klobásou na červenom víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    poriadne umyla...do rajnice som dala trošku oleja, pokrájala cibuľu a podusila iba do sklovita...hneď som pridala kocky klarábu.. iba chvíľku orestovala..

    Kalerábový prívarok s opekanou neúdenou klobásou na červenom víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    podliala vodou, ale iba toľko vody som pridala, aby bol kaleráb ponorený vo vode...pridala som soľ a štipku cukru...varila pod pokrievkou ...do mäkka...

    Kalerábový prívarok s opekanou neúdenou klobásou na červenom víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    keď bol kaleráb mäkký, ododbrala som z neho za jednu naberačku, dala do mixéra a celkom som ho rozmixovala....to pre zahustenie..v smotane som rozmiešala za 2 lyžice hladkej múky a pridala som ku kalerábu a nechala na slabom plameni prejsť varom,,,treba občas pomiešať,,, do hotového prívarku som pridala šťavu z jedného citrónu a pokrájanú petržlenovú vňať..

    Kalerábový prívarok s opekanou neúdenou klobásou na červenom víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pokiaľ sa kaleráb dusil, očistila som zemiaky, pokrájala na mesiačiky a uvarila v osolenej vode..potom scedila a posypala petržlenovou vňaťkou.. pripravila som si klobásu, ktorú som vybrala z mrazničky a nechala chvíľu roztopiť..

    Kalerábový prívarok s opekanou neúdenou klobásou na červenom víne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pripravila som si panvicu, naliala červené víno a vložila som klobásku a nechala pod pokrievkou najprv podusiť..víno som stále podlievala podľa potreby..

    Kalerábový prívarok s opekanou neúdenou klobásou na červenom víne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    napokon som ju odkryla a nechala opiecť na vlastnom tuku už iba chvíľku..

    Kalerábový prívarok s opekanou neúdenou klobásou na červenom víne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    zemiaky som uložila na tanier, pridala som prívarok a na stred som položila klobásku...ozdobila použitými surovinami citrónom a petržlenovou vňaťkou.. prejem vám dobrú chuť...príma jedlo...

    Kalerábový prívarok s opekanou neúdenou klobásou na červenom víne (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

tatranka
Ja som dnes robila kelový prívarok.Všetky prívarky máme radi,no ver Izka,že kalerábový som ešte nerobila.Je najvyšší čas a tvoj je veľmi lákavý.
afataga
uz som pocula o takom privarku, ale este som ho nejedla, mne by stacila aj ta klobasa :-)
margaretka28
Ty stále niečo nové vymýšľaš a páči sa mi, že z toho, čo máš doma, teda zo záhrady, ja som mala vlani kareláb slabší, tak už mi veľa nezostalo, ale takú omáčku by som rada okoštovala.
kukulienka71
Kalerábový prívarok je aj pre mňa novinkou,ale musí byť fantastický,lebo aj kaleráb ním je.A ešte si to,milá @izabella929 vylepšila klobáskou na víne...Dobre,že ťa máme!*****
sracz
Hmmm!!! Domáca vára dušu srdcu otvára! Tak takéto "mamičkovské" pochúťky ja rád a smiem a môžem! Už sa Ti zopár z nás, milá @izabella929 prihlásilo na "odber stravy" a ja svoju 5* objednávku, s okamžitou platnosťou urgujem!
denyany
Máme radi kalerabový prívarok, ja ho ale robievam bez smotany, je taký červený od papriky. Ale aj na tomto by sme si pochutili... A ani tú klobásku by sme neodmietli...:-)
1x edtol
mariamka
toto je aj pre mna novinka, urcite lahky, zdravy privarok a ked je k nemu najoblubenejsi slovensky zakusok, co viac si priat :)
pekarik
ďakujem za inšpiráciu,aj napriek veľkej zásobe karelabov,nedokazali sme ho zhodnotiť týmto spôsobom
izabella929
@pekarik..sna žím sa čo najviac využiť plody svojej práce, aby nič nevyšlo na zmar..veď preto som predošlé leto robila...možno práve toto jedlo sa bude tvojej rodinke chutiť...) ďakujem pekne za komentár.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia