Kalerábový nákyp s kuracím mäsom
Autor receptu: redakcia
Postup- Rúru predhrejeme na 200 °C. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na plátky.
- Kaleráb ošúpeme, umyjeme a nakrájame na plátky, trochu kalerábovej vňate umyjeme a nahrubo nasekáme. 0,5 l vody a vývar necháme zovrieť, pridáme kaleráb a varíme 10 minút.
- Vyberieme, vývar necháme na ďalšie použitie. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, v panvici zohrejeme olej a mäso na ňom z každej strany približne 7 minút opečieme, osolíme, okoreníme a nakrájame na tenké plátky.
- Mäsový výpek rozriedime vývarom a necháme prevrieť. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a zapražíme. Zalejeme vývarom, premiešame, necháme zovrieť.
- Syr nastrúhame. Do omáčky vmiešame polovicu nastrúhaného syra, kyslú smotanu a nesekanú kalerábovú vňať. Premiešame a dochutíme soľou, korením a trochou strúhaného muškátového orieška.
- Do pekáča uložíme plátky kalerábu, zemiakov, mäsa a zalejeme omáčkou. Posypeme zvyšným syrom, vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 30 minút.
- Nakoniec ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
|