Kaleráb na kyslej smotane s tofu čevabčiči

Autor receptu: katka2104

Rýchle, chutné, ľahké a fit....

2
porcie
10+10 minút
príprava
20+40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Kaleráb si nastrúhame na hrubo a dáme ho na troche oleja dusiť. Dusíme kým zmäkne a odparí sa nadbytočná voda. Pridáme osolíme, okoreníme a poriadne premiešame. Nakoniec pridáme kyslú smotanu, premiešame a chvíľku ešte povaríme a môžeme podávať.
  2. Tofu si rozdrvíme a pridáme prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľu, ovsené vločky, vajce, sójovú omáčku, soľ, peper a dôkladne premiešame. Ak je potrebné, tak zmes dohustíme múkou. Z tejto zmesi tvarujeme valčeky, ktoré obalíme v strúhanke. Vysmážame na oleji alebo pečieme v rúre.
  3. Ak sa rozhodnete pre zdravší spôsob, tak si plech vystelieme papierom na pečenie, ktroý jemen potrieme olejom. Naň poukladáme tofu valčeky a tiež ich po vrchu jemne potrieme olejom. Rúru si predhrejeme na 200°C a pečieme cca.20 min. z každej strany. Podávame so zemiakmi varených v slanej vode.