Kakaovo-pudingové rezy s kokosom (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Nachystala som pre mojich maškrtníkov kakaovo-pudingové rezy s kokosom. Vychádzala som z toho, o čom som vedela, že majú radi. Upiekla som kvalitný kakaový korpus, pokropila rumom. Pripravila som vanilkový pudingový krém s kokosom. Na korpus som natrela vanilkový krém, prikryla druhou časťou korpusu, na ktorý som dala čokoládový krém z opitého izidora. Po vychladení som posypala kokosom a pokrájala na rezy.

1 dávka
porcia
18 hodín minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelila som bielka od žĺtkov, do bielkov som dala polovicu cukru a ušľahala som tuhý sneh. Do žĺtkov som pridala druhú polovicu cukru a vyšľahala som ich na žĺtkovú penu. Do múky som pridala kakao a prášok do pečiva.
  2. Do snehu z bielkov som opatrne vmiešala žltkovú penu...
  3. ...a postupne som pridala múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.
  4. Na záver som vmiešala do cesta olej.
  5. Pripravené cesto som vyliala na plech s pečiacim papierom a piekla som 20 minút v trúbe vyhriatej na 170 stupňov, vyskúšala som ihlicou, či je cesto upečené, vybrala som ho z trúby a nechala som ho úplne vychladnúť.
  6. Pripravila som potrebné suroviny na čokoládový krém.
  7. Do 250 ml mlieka som pridala kryštálový cukor a pripravila som žltok.
  8. Všetko som spolu vyšľahala metličkou na šľahanie.
  9. Vo zvyšnom mlieku /100 ml/ som rozmiešala Zlatý klas. Do mlieka som pridala kakao, priviedla som ho pomaly za stáleho miešania do varu, vliala som pripravený Zlatý klas a...
  10. ...za stáleho miešania som uvarila hustý puding, do ktorého...
  11. ...keď úplne vychladol, som postupne zašľahala zmäknuté maslo a čokoládový krém bol pripravený na použitie.
  12. Pripravila som suroviny na pudingový krém s kokosom a rum na pokropenie upečeného cesta.
  13. Z pudingového prášku za studena a zo studeného mlieka som ušľahala vanilkový puding a do pudingu som vmiešala nastrúhaný kokos.
  14. Podľa návodu som pripravila želatínu za studena a vmiešala som ju do pudingu. V tejto fáze je dobré pudingový krém ochutnať a ak treba, môžete ho dosladiť podľa vlastnej chuti. Krém som odložila na 2 hodiny do chladničky, aby želatína patrične stuhla. Ja som nedosladzovala, lebo nemáme radi príkro sladké zákusky, nám sa zdal krém dosť sladký.
  15. Po tejto dobe som cesto pokropila rumom, prekrojila som ho na polovicu a jednu polovicu cesta som natrela stuhnutým vanilkovým pudingovým krémom so želatínou, na ktorý som položila druhú polovicu upečeného kakaového cesta.
  16. Na vrch kakaového cesta som rozotrela pripravený vychladnutý čokoládový krém. Zákusok som odložila na 12 hodín do chladničky aby sa dobre vychladil a patrične stuhol.
  17. Pokrájala som ho ostrým nožom, namočeným do teplej vody, na rezy, ktoré som ešte posypala kokosom. Už len dobrú kávičku uvariť a môžeme maškrtiť - mňam!