Kakaové želé s mrveničkou a jogurtovou omáčkou

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár reštaurácie ZORNO v Lozorne, 14. marca 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Kakaové želé s mrveničkou a jogurtovou omáčkouFoto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

Kakaové želé:
600 ml
60 g
100 g
30 g
Čokoládové čipsy:
100 g
100 g
100 g
100 g
20 g
Jogurtová omáčka:
200 g
300 ml
500 ml
Kakaová mrvenička:
100 g
250 g
200 g
200 g zmäknuté
35 g posekané
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Kakaové želé: Do kastróla nalejeme studenú vodu, pridáme ostatné suroviny a dôkladne rozmiešame. Potom zmes uvedieme do varu, povaríme a vylejeme do rôzne tvarovaných silikónových formičiek. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Čokoládové čipsy: Všetky suroviny spolu vyšľaháme a rovnomerne natrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C asi 8–9 minút a po vychladnutí lámeme na menšie kusy.

  3. 3

    Jogurtová omáčka: Do hrnca dáme smotanu a na miernom plameni ju uvedieme do varu. Medzitým vo vodnom kúpeli v miske rozpustíme čokoládu. Potom na ňu nalejeme horúcu smotanu a dôkladne premiešame. Polevu necháme vychladnúť a nakoniec do nej vmixujeme jogurt a odložíme do chladničky.

  4. 4

    Kakaová mrvenička: Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre zohriatej na 150 °C asi 25 minút. Upečené necháme vychladnúť a rozmixujeme na mrveničku.

  5. 5

    Podávanie: Stuhnuté kakaové želé vyklopíme z formičky do stredu taniera. Ozdobne pridáme kakaovú mrveničku, jogurtovú omáčku a vrch tortičky ozdobíme nalámaným čokoládovým čipsom. Môžeme dozdobiť tmavou a bielou penou z receptu na Košíček s čokoládovou penou a meringue.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist