Kakaová roláda

Kakaová roláda s čerešňami a mascarpone (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Roláda na posedenie, pohostenie pre návštevy alebo len tak na tieto voľné dni.

15
porcií
50-60 minút
príprava
10-12 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridáme vanilínový cukor, po lyžiciach kryštálový cukor a vyšľaháme do hustej žĺtkovej peny. Prišľaháme teplú vodu. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a kakaom a zľahka vmiešame do žĺtkového základu.
  2. Plochý plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 10-12 minút.
  3. Upečený korpus preklopíme na vlhkú utierku, zrolujeme a necháme vychladnúť.
  4. Čerešne umyjeme a necháme odkvapkať. Korpus na roládu rozvinieme a potrieme lekvárom do 3/4 korpusu.
  5. Čerešne odkôstkujeme.
  6. Mascarpone vyšľaháme s lekvárom, pridáme smotanu na šľahanie a vyšľaháme do tuha.
  7. Krémom naplníme roládu, rozložíme čerešne a pomocou papiera na pečenie zrolujeme roládu, ktorú dáme do chladničky stuhnúť.
  8. Roládu pred podávaním upravíme (odrežeme konce), pokrájame a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.