Kakaová roláda
Kakaová roláda s čerešňami a mascarpone (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Roláda na posedenie, pohostenie pre návštevy alebo len tak na tieto
voľné dni.
15 porcií |
50-60 minút príprava |
10-12 minút na 190 °C |
Postup
- Vajíčka vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridáme vanilínový cukor, po lyžiciach kryštálový cukor a vyšľaháme do hustej žĺtkovej peny. Prišľaháme teplú vodu. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a kakaom a zľahka vmiešame do žĺtkového základu.
- Plochý plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 10-12 minút.
- Upečený korpus preklopíme na vlhkú utierku, zrolujeme a necháme vychladnúť.
- Čerešne umyjeme a necháme odkvapkať. Korpus na roládu rozvinieme a potrieme lekvárom do 3/4 korpusu.
- Čerešne odkôstkujeme.
- Mascarpone vyšľaháme s lekvárom, pridáme smotanu na šľahanie a vyšľaháme do tuha.
- Krémom naplníme roládu, rozložíme čerešne a pomocou papiera na pečenie zrolujeme roládu, ktorú dáme do chladničky stuhnúť.
- Roládu pred podávaním upravíme (odrežeme konce), pokrájame a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.