KAKAOVA MARLENKA

silonka - bez fotkysilonka, 29. marca 2013
KAKAOVA MARLENKA
Foto: silonka

Prosím odstrániť fotografie a postupy z vášho receptu, ku ktorým nemáte autorské práva. V prípade, že sa bude porušovanie Zobraziť celý popis Prosím odstrániť fotografie a postupy z vášho receptu, ku ktorým nemáte autorské práva. V prípade, že sa bude porušovanie autorstva opakovať aj v budúcnosti, budeme musieť pristúpiť k zablokovaniu vášho účtu na varecha.sk Admin TOTO JE KONKRETNE RECEPT NA KAKAOVU MARLENKU,ALE DA SA LAHKO ZMENIT NA KARAMELOVU-DO CESTA NEPRIDATE KAKAO A DO KREMU DATE NAMIESTO SMOTANOVO VANILKOVYCH PUDINGOV KARAMELOVE.

Suroviny

100g
3pl
300g
1kl
1pl
2
700g
3pl
200g
1
2
6dcl
4pl




Postup

  1. 1

    deň vopred si uvaríme salko - varíme dve hodiny, stále ponorené vo vode Takže ideme na cesto. Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo, med.... ... a cukor. Potom zmiešame polievkovú lyžicu sódy bokarbóny.. ... s kávovou lyžičkou octu a pridáme k do hrnca Zmes nám začne trochu kypieť. Potom primiešame vajcia a stále miešame, aby sme nemali z toho praženicu. Keď vznikne hnedá pena, odstavíme z ohňa. Takáto hnedá pena. Potom primiešame múku zmešanú s kakaom. ak by sa cesto nechcelo pekne vymiesiť, môžte pridať trochu vody alebo mlieka. Cesto NEnecháme oddychovať, ale hneď s ním pracujeme (keby oddychovalo, ako pri vaľkaní by sa trhalo a praskalo) rozdelíme ho na 6 rovnakých častí. Vyvaľkané ho prenesieme na Cerou vymastenú a hladkou múkou posypanú opačnú stranu plechu a radielkom odrežeme okrajky. Najlepšie sa to robí tak, že si zvolíte nejakú formu - akýkoľvek kartón alebo forma vystrihnutá z výkresu, je to na vás, treba improvizovať:) A okrajky dáme taktiež upiecť, pretože postrúhanými sa bude posýpať hotová marlenka. Predtým, ako cesto dáme piecť, šparátkom alebo vidličkou doň spravíme asi 10 dierok. Pečieme pri teplote 170C 5-7 minút, treba dávať na cesto pozor, lebo je tenké a aby nezhorelo. Rovnako si upečieme aj ostatné pláty. Pripravíme si plnku - z týchto ingrediencií si uvaríme puding a necháme ho vychaldnúť. Medzitým ako puding vychladá vyšľaháme maslo.... ... a potom doň postupne všľaháme uvarené Salko. Puding ešte stále chladne a tak postrúhame asi polovicu upečených okrajkov... ... ktoré potom preosejeme cez vyváračku. No a keď nám už puding pekne vychladol, elektrickým šľahačom ho prišľaháme k maslu zmiešanému so Salkom. Je pred nami posledná časť - plnku si nejakým spôsobom rozdelíme na 6 rovnakých častí. Na každý plát rozotrieme až po okraj a pokračujeme až do konca:) posledný plát tiež potrieme krémom, ale už len tenučkou vrstvou, a takisto potrieme aj okraje zákusku. Koláčik posypeme okrajkami a necháme odležať, najlepšie do druhého dňa. Netreba ju dávať do chladničky, kým nezmäkne. Nie je to síce najjednoduchší recept, ale myslím, že stojí za to ho vyskúšať:) Tak dúfam, že bude chutiť:)

Diskusia k receptu