Kakaová granola
foodblogerka Jesika Žovinová
spolu s Kakawco+i, 27. decembra 2021
spolu s Kakawco+i, 27. decembra 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
700 g
porcií
porcií
15-25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Banány roztlačíme vidličkou na kašu a zmiešame s roztopeným kokosovým olejom, medom alebo iným tekutým sladidlom. K banánovej zmesi pridáme kakao, ktoré je potrebné pre vysoký obsah kakaového masla najprv rozmixovať v mixéri. Takisto primiešame škoricu a soľ. Nakoniec prisypeme vločky, nasekané orechy so semienkami a poriadne všetko premiešame.
- 2
Zmes rozprestrieme na plech s papierom na pečenie a pečieme v rúre 15–25 minút pri 180 stupňoch. Každých päť minút granolu premiešame, aby neprihorela.
- 3
Po upečení a vychladnutí do granoly primiešame kokosové čipsy, sušené ovocie a drvené kakaové bôby Skladujeme vo vzduchotesnej nádobe, vydrží približne 1 mesiac.
Tiež granola:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu