Pečená kačka

Kačka pečená na zemiakoch a batatoch (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Bataty sú veľmi vďačnou zeleninou. Nielen, že sú výživovo hodnotné, ale vďaka svojej farbe na tanieri aj dobre vyzerajú.

4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
na 170 °C

Postup

  1. Kačku rozdelíme na 4 časti. Každú časť osolíme a okoreníme.
  2. Pekáč vytrieme troškou oleja. Zemiaky a bataty nakrájame na väčšie kúsky a spolu s cibuľou, ktorú sme nakrájali na štvrtiny, vložíme do pekáča. Posypeme drvenou majoránkou.
  3. Na zeleninu rozložíme kačacie štvrte a zakryjeme alobalom. Nepodlievame. Vložíme do rúry, ktorú až teraz zapíname na 170 °C, aby sa tuk z kačice mal možnosť pomaly vytápať. Pečieme asi 2 hodiny, podľa veľkosti kačice. Potom odkryjeme a skontrolujeme upečenosť. Počas pečenia neodkrývame.
  4. Na taniere rozdelíme porcie zemiakov s batatmi a kačicu.