Pečená kačka
Kačka pečená na zemiakoch a batatoch (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Bataty sú veľmi vďačnou zeleninou. Nielen, že sú výživovo hodnotné, ale vďaka svojej farbe na tanieri aj dobre vyzerajú.
4 porcie |
20 minút príprava |
120 minút na 170 °C |
Postup
- Kačku rozdelíme na 4 časti. Každú časť osolíme a okoreníme.
- Pekáč vytrieme troškou oleja.
Zemiaky a bataty nakrájame na väčšie kúsky a spolu s cibuľou, ktorú sme nakrájali na štvrtiny, vložíme do pekáča. Posypeme drvenou majoránkou.
- Na zeleninu rozložíme kačacie štvrte a zakryjeme alobalom. Nepodlievame. Vložíme do rúry, ktorú až teraz zapíname na 170 °C, aby sa tuk z kačice mal možnosť pomaly vytápať. Pečieme asi 2 hodiny, podľa veľkosti kačice. Potom odkryjeme a skontrolujeme upečenosť. Počas pečenia neodkrývame.
- Na taniere rozdelíme porcie zemiakov s batatmi a kačicu.