Pečená kačka

Kačica so sušeným ovocím (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Pečená kačica je delikatesa. Dá sa pripravovať na veľa spôsobov. Jedným z nich je aj pečenie na sušenom ovocí.* Môžete použiť akékoľvek, ale nemali by ste vynechať sušené slivky. Tie dodajú kačke tú "správnu" chuť.

6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Sušené ovocie dáme do misky a zalejeme horúcou vodou. Necháme asi 15 minút postáť.
  2. Potom k nemu pridáme med a nasekané orechy a premiešame.
  3. Kačicu narežeme na porcie. Potrieme olejom, osolíme a posypeme korením.
  4. Ovocie aj so šťavou vylejeme do pekáča.
  5. Poukladáme naň porcie kačky.
  6. Zakryjeme alobalom a dáme na 180 °C piecť do rúry asi na 2 hodiny. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti porcií aj druhu kačice. Kačica je upečená, ak po vpichnutí ihly do mäsa vyteká číra tekutina. Pred dopečením odkryjeme asi na 10 minút a dopečieme.
  7. Podávame so zemiakmi.