Kačica na kapuste s bábovkovou knedľou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
4 hod. minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kačicu očistíme, osolíme, posypeme asi 1 rascou a necháme asi 30 minút postáť. Kačicu dáme do pekáča, prikryjeme (nepodlievame) a dáme piecť na tri hodiny pri 170 0C. Počas pečenia podlievame vypečeným tukom a šťavou. Pred dopečením kačicu odokryjeme a dopečieme pri teplote 190 0C, za častého polievania, do tmavohneda.
  2. Kapustu pokrájame, posolíme a necháme asi 30 minút postáť. Na oleji speníme na mesiačiky pokrájanú cibuľu, pridáme cukor, pomiešame a pridáme nasolenú kapustu. Premiešame, pridáme rascu, mleté čierne korenie a podlejeme vínom. Prikryté dusíme. Po 30 minútach pridáme trochu octu, premiešame a 10 minút podusíme.
  3. Bábovková knedľa: Rožky nakrájame na malé kocky a zalejeme mliekom. Bielky a žĺtky osobitne vyšľaháme a opatrne vmiešame do rožkov spoločne s najemno nasekanou vňaťou, soľou a korením. Cesto dáme do bábovkovej formy (najlepšie silikónovej) a zabalíme fóliou a varíme asi 40 minút.